Έξαλλος ο Αγοραστός: Με σταυρώνουν καθημερινά – Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα

«Κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία εκτός από έργα» τόνισε ο Αγοραστός.

by Times Newsroom

«Καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» προκειμένου – όπως είπε – «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια» χαρακτήρισε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Αγοραστός τόνισε – μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως «κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία εκτός από τα έργα» και πρόσθεσε πως όλα τα έργα που έγιναν «λειτούργησαν». «Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στη Θεσσαλία χρόνια τώρα, τους περισσότερους καθαρισμούς και αντέξαν τα έργα μας» είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί». «Με σταυρώνουν καθημερινά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε. «Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε σε αυτή τη μάζα νερού σε αυτό το πρωτοφανές ύψος νερού» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή