Εξεταστική για Τέμπη – Νίκος Ανδρουλάκης: Καταψηφίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προανακριτικής επιτροπής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί για μία ακόμη φορά συγκάλυψη εκμεταλλευόμενη την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για πρόθεση συγκάλυψης. Όπως δήλωσε «είστε έτοιμοι με τον οποιονδήποτε για να πετύχετε την συγκάλυψη. Συνεργαστήκατε με τον Βελόπουλο και τώρα είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε το λάθος που έκανε το ΚΚΕ (σ.σ την κατάθεση εξεταστικής) για να πετύχετε πάλι την συγκάλυψη». Μάλιστα παρέθεσε αποσπάσματα από την πρόταση του ΚΚΕ που αναφέρεται στις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απευθύνθηκε προς την Ν.Δ λέγοντας ότι «γίνανε …αντιευρωπαϊστές ξαφνικά για να προστατέψουν τα γαλάζια τέκνα και τον Κώστα Καραμανλή»!

Επίσης μίλησε για «βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας πως «προχθές καταγγείλατε το ΚΚΕ ως δεκανίκι της Ν.Δ και τώρα λέτε ότι θα ψηφίσετε την πρόταση» τονίζοντας πως εμείς «λέμε προανακριτική με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα». Σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική λέγοντας πως «θα δώσει διέξοδο διαφυγής και πολιτικά και χρονικά στην Νέα Δημοκρατία». Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να διερευνήσουμε το ζήτημα «των ευθυνών Σπίρτζη και Καραμανλή. Αυτό πρέπει να ερευνήσουμε. Όχι μια εξεταστική επιτροπή που θα καταλήξει σε ένα φιλολογικό τσάι, 25 χρόνια πρίν» αναρωτώμενος αν «την ιστορία των σιδηροδρόμων θέλετε να συζητήσουμε;».

Σημείωσε πως «θα αξιοποιήσει η Ν.Δ την εξεταστική σας προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της» και έτσι «από το «φταίνε όλοι» θα οδηγηθούμε στο «κανείς να μην πληρώσει το κόστος». Εγκάλεσε μάλιστα το ΚΚΕ για «ιδεοληψίες εναντίον της Ε.Ε». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση φταίει; Πλήρωσε με λεφτά των ευρωπαίων φορολογουμένων το 90% των δαπανών για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών» σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν φταίει η Ε.Ε για το παράνομο ρουσφέτι του σταθμάρχη. Φταίει αυτός που τον διόρισε παράνομα στην θέση του».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com