Εξεταστική για Τέμπη – Βορίδης: Δεν θα επιτρέψουμε τακτικισμούς και φτηνή πολιτική εκμετάλλευση για Τέμπη – Αγρια κόντρα στη Βουλή με Ανδρουλάκη και Φάμελλο

Μήνυμα πως η ΝΔ και η κυβέρνηση συνολικά δεν θα επιτρέψει τους τακτικισμούς και την φτηνή πολιτική εκμετάλλευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην τραγωδία των Τεμπών, έστειλε από το βήμα της Ολομέλειας ο Μάκης Βορίδης.

by Times Newsroom

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη βάση της πρότασης του ΚΚΕ, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επειδή δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες.

«Όταν ζητάμε προκαταρκτική ζητάμε την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες υπουργών, να ασκήσει η βουλή καθήκοντα δικαστικού λειτουργού καθώς έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις ποινικών ευθυνών που υπάρχουν στον υπουργό. Εσείς καταλήξατε ότι υπάρχουν χωρίς να έχουμε δει τη πρόταση. Δηλαδή χωρίς να ξέρετε τις κατηγορίες εσείς τις έχετε αποδώσει στους υπουργούς. Και αυτό δεν είναι πολιτικός τακτικισμός; Τόσο σοβαρά παίρνετε το ρόλο σας για να αποδώσετε ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα, ότι ετέλεσαν εγκλήματα. Ποιος απαξιώνει τη κοινοβουλευτική διαδικασία; Αυτός που σπεύδει να υπερψηφίσει για κατηγορητήρια που δεν έχει διε;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ: «Θα απαντήσουμε αναλυτικά και σας λέω από τώρα θα την απορρίψουμε γιατί δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Αντιδράσεις από Φάμελλο

Η αναφορά Βορίδη, προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Σ. Φάμελλο από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον υπουργό πως «εκτός από σκιώδης πρωθυπουργός παίζει και τον ρόλο του δικαστή, προαποφασίζει τα πάντα. Αυτό είναι δυστύχημα για το κοινοβούλιο, είστε δυστύχημα δημοκρατίας».

Παρατηρώντας την συζήτηση που άνοιξε μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βορίδης παρενέβη και σημείωσε με νόημα: «βλέπω ότι ξαφνικά δεν θέλετε να συζητήσουμε για εξεταστική αλλά για προκαταρκτική που θα συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση. Είμαι στον πειρασμό να ανοίξω τη συζήτηση για να άκουγα τη ποινική σας επιχειρηματολογία. Λέω να κάνετε καλά τη δουλειά σας, γιατί θα βρεθείτε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, να βγάλετε ποινική ευθύνη και μάλιστα συνδεόμενη, με τη πρόκληση αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Η εισαγγελέας έχει αρμοδιότητα για ευρωπαϊκά δημοσιονομικά. Συζητά για διαχείριση χρημάτων της ΕΕ. Εμάς μας ενδιαφέρει η διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, εκεί θέλουμε να επικεντρώσουμε. Τα πράγματα είναι σαφή και ξεκάθαρα: η ΝΔ από τη πρώτη στιγμή είναι υπέρ του να βρεθούν όλα όσα οδήγησαν στο δυστύχημα. Αλλά αυτή η στάση δεν θα επιτρέψουμε από οποιονδήποτε θέλει να κάνει τακτικισμούς και φτηνή πολιτική εκμετάλλευση. Δεν θα επιτρέψουμε να διαστρεβλωθεί η πολιτική μας στάση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή