Φρέντι Μπελέρης: Ειρωνική ανάρτηση από τον Έντι Ράμα για την μεγάλη συγκέντρωση στη Χειμάρρα – Η…σπόντα στα αρχαία ελληνικά

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σχολιάζει την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες (14/8) στη Χειμάρρα υπέρ της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη.

by Times Newsroom

Στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει «άφωνος» για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας κάνει λόγο για «σουρεαλιστική παρέμβαση της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης» ενώ εμφανίζεται ειρωνικός για την παρουσία στη συγκέντρωση και των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Απευθυνόμενος «στους Έλληνες φίλους που ήρθαν στη Χειμάρρα εν μέσω διακοπών» ο Έντι Ράμα κάνει λόγο για ένα «μοναδικό σόου σε τουρίστες από όλη την Ευρώπη, που φέτος έχουν αποβιβαστεί περισσότεροι από ποτέ στις αλβανικές ακτές» και προσθέτει ότι «ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αλβανία. «Και να διαμαρτυρηθούν αν θέλουν!», συμπληρώνει με διάθεση ειρωνείας.

Μάλιστα, ο Ράμα ξεκινά την ανάρτησή του με μία φράση στα αρχαία ελληνικά (Νόμῳ πείθου), που σημαίνει «να υπακούς τον Νόμο», πετώντας αιχμές για την ελληνική πλευρά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ράμα:

*Νόμῳ πείθου

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα ζητούν από την Αλβανία να αποφυλακιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καλός φίλος της Αλβανίας, δημοσίευσε μια επιστολή που απευθυνόταν στον Επίτροπο Oliver Varheley. Με διπλωματικά προειδοποιητικό τόνο για παρεμπόδιση της προόδου των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε από τον συνάδελφό του να παρέμβει στις αλβανικές αρχές, γιατί διαφορετικά ο ίδιος, δηλαδή ο κ. Σχινάς, βλέπει «άμεσο κίνδυνο αυτό το θέμα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μεταξύ της προόδου του 2023 για την Αλβανία και της δέσμευσής της για την προώθηση της έννομης τάξης».

Με τους όρους αυτούς και με την ίδια πεποίθηση όπως στην προαναφερθείσα επιστολή, και για «τη σύνδεση του θέματος αυτού με τον γενικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή την εκκρεμότητα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή του εν λόγω δήμου, καθώς και με τις κατηγορίες για παραβίαση των συνόρων τους από το κράτος», όπως γράφει στην επιστολή του κ. Σχοινά, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία που διοργάνωσαν Έλληνες πολιτικοί στο κέντρο της Χιμάρας!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com