Γάλλος ΥΠΕΞ: Πιθανόν να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ, ώστε να επιτραπεί η είσοδος βοήθειας στη Γάζα

Για το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μίλησε σε συνέντευξη του σε γαλλικά ΜΜΕ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Στεφάν Σεζουρνέ.

by Times Newsroom

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ, πιθανόν ακόμη και να του επιβληθούν κυρώσεις, προκειμένου να ανοίξει τα συνοριακά περάσματα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρέπει να υπάρξουν μοχλοί επιρροής και υπάρχουν πολλοί μοχλοί που φτάνουν ως τις κυρώσεις ώστε να επιτραπεί στην ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει από τα σημεία ελέγχου», τόνισε ο Σεζουρνέ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RFI και το τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Η Γαλλία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που πρότειναν την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εις βάρος των Ισραηλινών εποίκων που επιδίδονται σε πράξεις βίας στη Δυτική Όχθη. Θα συνεχίσουμε αν χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Σεζουρνέ εκτίμησε ότι «δεν είναι χρήσιμο» να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως κράτος «χωρίς να ενταχθεί αυτό σε μια διαδικασία ειρήνευσης».

Τουλάχιστον 33.207 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τους έξι μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα, γύρω στους 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν χάσει τα σπίτια τους και πολλοί κινδυνεύουν από λιμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com