Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο (των ομόφυλων ζευγαριών), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

by Times Newsroom

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς.Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Χαμός με πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση – Η «θανατηφόρα» ατάκα για τις δύο πεθερές

Διχασμός επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς αυτό αποτυπώνεται στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου και μετά από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας στον «αέρα», έχει συγκεντρώσει πάνω από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις από πολίτες.

Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια διακρίνει από τη μία οργή και αγανάκτηση ορισμένων, αλλά και λύτρωση κάποιων, καθώς όπως λένε, το νομοσχέδιο θα τους λύσει αρκετά προβλήματα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που διαφωνούν και επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι πάλι εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα ενώ άλλοι πάλι αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με χιούμορ.

«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν. «Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά σχόλια με πολίτη να γράφει: «Ένας μεγάλος προβληματισμός που είναι τροφή για σκέψη του νόμου που θα ψηφίσετε, είναι πως αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κορίτσι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί άνδρα, αυτός ο άνδρας θα έχει δυο πεθερές!! Θα θέλατε όλοι εσείς που ψηφίζετε να ήσασταν στη θέση του;».

Η δημόσια διαβούλευση, ολοκληρώνεται στις εννέα το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, ενώ την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, το νομοσχέδιο παίρνει τον δρόμο για την Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com