Η ακρίβεια το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης

...ας συνειδητοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου πως το ξεκίνημα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας ήταν ιδιαίτερα αρνητικό και ας συνέλθουν. Ας επεξεργαστούν τις προτάσεις τους για τα ευπαθή νοικοκυριά και ας φροντίσουν να αναστρέψουν αυτό το κλίμα της φθοράς.

by Times Newsroom
  • Σάκης Μουμτζής από το liberal.gr

Σάκης Μουμτζής

Μπορεί σήμερα κάποιοι να ασχολούνται με τη βιβλική καταστροφή του Έβρου, όπου κατά τρόπο ανεξήγητο η φωτιά καίει επί 14 ημέρες, όμως τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών την απασχολεί η ακρίβεια και μάλιστα η ακρίβεια στα τρόφιμα. Μπορεί να φανεί κυνικό, όμως είναι γνωστό πως πρωτίστως οι πολιτικές συμπεριφορές καθορίζονται από την τσέπη των πολιτών. Και αυτό δεν είναι ελληνική πατέντα. Είναι παγκόσμια.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει αυτό που οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες αποκαλούν «κύμα ακρίβειας». Η ευφορία των καλοκαιρινών διακοπών θα περάσει και όλα τα νοικοκυριά θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, αλλά και στα σχολικά είδη. Τα διάφορα pass θα σταθούν ικανά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Αν κρίνω από το αποτέλεσμα των εκλογών, οι πολίτες έμειναν ικανοποιημένοι από τα επιδόματα που έδωσε η κυβέρνηση τον χειμώνα, κάτι που προδικάζει ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί, καθώς σε αυτό βοηθά και η εξαιρετική εκτέλεση του προϋπολογισμού. Έχει καταγραφεί στο εξάμηνο πρωτογενές πλεόνασμα 2.116 εκατομμυρίων, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 415 εκατομμυρίων.

Οι περιφερειακές εκλογές μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο, όμως σίγουρα θα στείλουν τα μηνύματά τους. Αναφέρομαι στις περιφερειακές εκλογές γιατί αυτές αποτυπώνονται τηλεοπτικά σε χάρτη, με τα γνωστά χρώματα, μπλε, ροζ και πράσινο, που δημιουργούν και τις πολιτικές εντυπώσεις.

Η κυβέρνηση μπορεί να εισέρχεται λαβωμένη σε αυτή τη μάχη, όμως ο βασικός της αντίπαλος δεν κατεβαίνει καν στο γήπεδο. Στις περιφέρειες που απειλείται η εκλογή του υποψήφιου που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, η απειλή προέρχεται από «αντάρτη» του ιδίου χώρου. Άρα, εκτός δραματικού απροόπτου, ο χάρτης θα κυριαρχείται από το μπλε χρώμα.

Στη διαμόρφωση του φθινοπωρινού πολιτικού κλίματος μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ και ακολούθως η καταβολή των διαφόρων pass. Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο φθοράς, όπου ό,τι και να λέει, ό,τι και να δίνει, δεν αντιστρέφει την πορεία προς την πτώση. Είναι πολύ νωπή η λαϊκή ετυμηγορία και το κυριότερο δεν υπάρχει εναλλακτική και δε θα υπάρχει—κατά τα φαινόμενα—για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως ας συνειδητοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου πως το ξεκίνημα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας ήταν ιδιαίτερα αρνητικό και ας συνέλθουν. Ας επεξεργαστούν τις προτάσεις τους για τα ευπαθή νοικοκυριά και ας φροντίσουν να αναστρέψουν αυτό το κλίμα της φθοράς. Έχω γράψει πολλές φορές πως πολιτική δεν είναι ο σχολιασμός, αλλά η παρέμβαση για να λυθεί το πρόβλημα.

ΥΓ. Είμαι σίγουρος πως κόμματα και αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι περιμένουν εναγωνίως τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com