Η Ευρώπη φοβάται τα Χριστούγεννα

Φαντασθείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας, αν μια κυβέρνηση αποφάσιζε ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι τέτοια που χρειάζεται η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας από μονάδες του στρατού.

by Times Newsroom
  • του Τάκη Θεοδωρόπουλου 

Φαντασθείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας, αν μια κυβέρνηση αποφάσιζε ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι τέτοια που χρειάζεται η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας από μονάδες του στρατού. Τι θα είχαμε να ακούσουμε για «στρατιωτικούς νόμους», για τα τανκς που ξαναβγήκαν στους δρόμους, για κρυφά σχέδια επιβολής δικτατορίας. Τίποτε τέτοιο δεν συνέβη στη Δανία, όπου μονάδες του στρατού έχουν ξεκινήσει περιπολίες εδώ και καιρό. Μάλλον οι Δανοί δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία. Φαντασθείτε τώρα να έχετε πάει στο Παρίσι για διακοπές, να περπατάτε στο κέντρο της πόλης κοντά στον Πύργο του Αϊφελ και ξαφνικά να σας επιτίθεται κάποιος, να σας μαχαιρώνει και με ένα σφυρί να τραυματίζει δυο-τρεις ακόμη φωνάζοντας «Αλλαχού ακμπάρ». Το θύμα ήταν Γερμανός, ο δράστης Γάλλος υπήκοος ιρανικής καταγωγής, είχε καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και ήταν ψυχικά διαταραγμένος. Αυτό το τελευταίο πάντα με εντυπωσιάζει. Αυτού του τύπου ο φονικός φανατισμός δεν δηλώνει από μόνος του ψυχική διαταραχή; Σκότωσε έναν τουρίστα επειδή το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ψυχιατρική γνωμάτευση για την κατάστασή του. Την ιδεολογική παραφροσύνη των μεγάλων εγκληματιών, όπως του Χίτλερ, του Στάλιν, του Μάο Τσε Τουνγκ ή του Πολ Ποτ την καταγράφει η Ιστορία. Oμως, πώς μπορείς να καταγράψεις τη θρησκευτική παραφροσύνη ανθρώπων οι οποίοι είναι εντεταγμένοι στις κοινωνίες μας;

Η ΜΙ5 πριν από έναν μήνα σκεφτόταν να αναβαθμίσει το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση στην Αγγλία στον ανώτερο βαθμό, στο 5. Oπως είπε ο πάντα έγκυρος και ακριβής Θανάσης Γκαβός, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, αυτό σημαίνει ότι δεν περίμεναν απλώς το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τη θεωρούσαν επικείμενη. Τελικά την υποβάθμισαν σε 4, έναν βαθμό συναγερμού πάνω από το 3 που ισχύει σήμερα, κοινώς στο όριο της βεβαιότητας. Κι αυτό ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι δύο μεγάλες γιορτές του ευρωπαϊκού κόσμου. Στο γύρισμα του αιώνα οι Ευρωπαίοι τα γιόρταζαν χωρίς να τους περνάει απ’ το μυαλό ότι κάποιοι τους απειλούν. Δεν είναι η περίπτωση σήμερα. Οι ελίτ προσπάθησαν να τα απαλλάξουν από το χριστιανικό τους πρόσημο. Η ευχή από «Καλά Χριστούγεννα» έγινε «Καλές Γιορτές», για να μην προκαλέσει τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων πολιτών της. Ομως, οι παράφρονες δημαγωγοί του τρόμου δεν ξεγελιούνται. Το αποτέλεσμα είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Η Ευρώπη του 2023 φοβάται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

ΠΗΓΗ : Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com