Η φωτιά κατακαίει τη χώρα

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νησί της Ρόδου με συνεχείς αναζωπυρώσεις να λαμβάνουν χώρα, την ίδια ώρα που πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου και στην Εύβοια αλλά και στο Αίγιο. Στην Πάτρα, γέφυρα κατέρρευσε με θλιβερό απολογισμό έναν νεκρό και δώδεκα τραυματίες.

by Times Newsroom

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο νησί της Ρόδου με συνεχείς αναζωπυρώσεις να λαμβάνουν χώρα, την ίδια ώρα που πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου και στην Εύβοια αλλά και στο Αίγιο. Στην Πάτρα, γέφυρα κατέρρευσε με θλιβερό απολογισμό έναν νεκρό και δώδεκα τραυματίες.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο

  • Τα μέτωπα: Τα τρία μέτωπα στα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά είναι στην περιοχή Ασκληπειού -Κιοτταρίου, στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων. Μέχρι τώρα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, η κατάσταση στα τρία μέτωπα της φωτιάς είναι εκτός ελέγχου ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στο οικοσύστημα του νησιού.
  • Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, κηρύχθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

Κατέρρευσε γέφυρα προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου στην Πάτρα

  • Η κατάρρευση: Tμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στο Χάραδρο, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες κατεδάφισης κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ υπάρχουν και δώδεκα τραυματίες.
  • Οι συλλήψεις: Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας συλληφθείς είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του έργου και οι υπόλοιποι τρεις είναι εργαζόμενοι, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Η ανακοίνωση της εταιρείας: Η εταιρεία ΑΒΑΞ, η οποία έχει αναλάβει το έργο της κατεδάφισης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν».

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

  • Τα ανεξέλεγκτα μέτωπα: Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται με σκοπό να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.
  • Οι υπόλοιπες πυρκαγιές: Οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε Αργολίδα και Ξυλόκαστρο Κορινθίας βρίσκονται πλέον σε ύφεση.
  • Ο κίνδυνος για σήμερα: Ακραίος παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς  (επιπέδου «5») σε Αττική Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Ηλεία Αργολίδα, Μεσσηνία και Ρόδο.

Οριακή νίκη για το λαϊκό κόμμα στις ισπανικές εκλογές

  • Τα αποτελέσματα: «Πύρρειος» φαίνεται πως είναι η νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις ισπανικές εκλογές καθώς συγκεντρώνει 136 έδρες, 4ο λιγότερες από τις 176 που χρειαζόταν.
  • Ο σχηματισμός κυβέρνησης: Αυτή την ώρα ο σχηματισμός κυβέρνησης μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολος καθώς ούτε με τη σύμπραξη του ακροδεξιού Vox, το οποίο συγκεντρώνει 33 έδρες, μπορεί η Δεξιά να σχηματίσει κυβέρνηση
  • Η πιθανότητα νέων εκλογών: Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο νέων εκλογών τους επόμενους μήνες καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης με τα αποτελέσματα που προέκυψαν φαντάζει δύσκολος.

Ματαιώθηκε λόγω των πυρκαγιών η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 

  • Η δεξίωση: H δεξίωση για την 49η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας επρόκειτο να γίνει σήμερα το απόγευμα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.
  • Η αναβολή: Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν σημειωθεί στη χώρα, οι οποίες δεν επιτρέπουν περιθώρια για εορτασμούς και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2018 λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
  • Τα τρόφιμα: Tα τρόφιμα που προορίζονταν για την εκδήλωση θα διατεθούν στους άστεγους και τους πρόσφυγες, όπως ζήτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com