Η Γερμανία έστειλε βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ

 Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου είπε ότι η βοήθεια είναι «μια χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης της Γερμανίας προς το Ισραήλ σε αυτήν την εξαιρετική και αγχωτική κατάσταση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος».

by Times Newsroom

Η γερμανική κυβέρνηση έστειλε βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ σε σχέση με την σύγκρουση  Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα.

 Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τις πληρωμές ως «εξαιρετική βοήθεια σε αυτόν τον τρομερό και απελπιστικό πόλεμο», μετέδωσε το DPA.

Τα κεφάλαια θα μεταφερθούν μέσω του «Claims Conference»  και μιας ισραηλινής κρατικής υπηρεσίας, η οποία θα αποφασίσει πώς θα διανεμηθεί η βοήθεια, εξήγησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Claims Conference, σχεδόν 113.000 επιζώντες του Ολοκαυτώματος ζουν στο Ισραήλ και ο καθένας από αυτούς θα λάβει 220 ευρώ βοήθεια.

 Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου είπε ότι η βοήθεια είναι «μια χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης της Γερμανίας προς το Ισραήλ σε αυτήν την εξαιρετική και αγχωτική κατάσταση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος».

Πολλοί επιζώντες του Ολοκαυτώματος έχουν επηρεαστεί από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και την επακόλουθη στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος έχασαν τα σπίτια τους, τους φροντιστές τους ή άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Το Claims Conference ιδρύθηκε το 1951 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ενώνει εβραϊκές οργανώσεις που ασχολούνται με την υλική αποζημίωση των επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Οι πληρωμές από το γερμανικό ταμείο ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Σύμφωνα με το Claims Conference, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να διανεμηθούν τα κεφάλαια σε όλα τα επιλέξιμα άτομα σε συντονισμό με την Αρχή για τα Δικαιώματα των Επιζώντων του Ολοκαυτώματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Διάσκεψης Απαιτήσεων, Γκίντεον Τέιλορ, επαίνεσε τη γερμανική βοήθεια ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής αναγνώρισης των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, απομακρύνθηκαν από τους οικισμούς που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας και από το βόρειο Ισραήλ στα σύνορα με τον Λιβάνο μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com