Η Ρωσία δημιουργεί τη «Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ» λόγω ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Μετά την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία μπορεί να έχει προβλήματα με τη Ρωσία που σχετίζονται με τη δημιουργία της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

by Times Newsroom

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία, η οποία είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη Φινλανδία, με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, την αναγκάζει στη συγκέντρωση στρατιωτικών μονάδων στη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ. Αυτό είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του για την εκπομπή “Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν” στην τηλεόραση “Russia-1”.

“Τώρα θα έχει προβλήματα η Φινλανδία…”

Μετά την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία μπορεί να έχει προβλήματα με τη Ρωσία που σχετίζονται με τη δημιουργία της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Interfax

«Πήραν και έσυραν τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Είχαμε διαφωνίες με τη Φινλανδία; Όλες οι διαφωνίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εδαφικής φύσης, επιλύθηκαν πριν από πολύ καιρό στα μέσα του 20ού αιώνα», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν στο τηλεοπτικό κανάλι “Russia-1”.

“Δεν υπήρχαν προβλήματα. Τώρα θα αποκτήσουν. Γιατί τώρα θα δημιουργήσουμε τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε εκεί ορισμένες στρατιωτικές μονάδες. Γιατί το έχουν ανάγκη αυτό; (το ΝΑΤΟ), είναι απλώς ανοησία», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στη σελίδα του στο Telegram.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι η Ρωσία και η Φινλανδία είχαν στο παρελθόν «τις πιο εγκάρδιες σχέσεις».

«Ναι, υπήρχαν προβλήματα στο δασικό συγκρότημα σχετικά με την ανάγκη επεξεργασίας ξυλείας εντός της χώρας. Λοιπόν, αυτό ήταν όλο. Αυτά στην πραγματικότητα ήταν μια ανοησία, μικροπράγματα», είπε ο Πούτιν.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν ταυτόχρονα αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2022. Η Τουρκία πρότεινε όρους και για τις δύο χώρες που έπρεπε να εκπληρωθούν προκειμένου η Άγκυρα να επικυρώσει την ένταξη. Η Σουηδία και η Φινλανδία έπρεπε να έχουν χαρακτηρίσουν τις κουρδικές οργανώσεις ως τρομοκρατικές, να έχουν εκδώσει όσους κατηγορούνται για τρομοκρατία και να άρουν τις απαγορεύσεις στις προμήθειες όπλων στην Άγκυρα.

Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ την άνοιξη του 2023, καταλήγει το ρωσικό Interfax.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com