Η Τεχεράνη απειλεί όποια χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της για ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

by Times Newsroom

Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Αστιάνι δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Νωρίτερα το Ιράν γνωστοποίησε πως έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. «Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV. Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε με τη σειρά της πως είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.

Ιρακινές πηγές ασφαλείας: Δεκάδες drones πετούν πάνω από το Ιράκ προς το Ισραήλ

Δεκάδες drones εθεάθησαν να πετούν με κατεύθυνση από το Ιράν και επάνω από το Ιράκ προς το Ισραήλ, δήλωσαν στο Reuters ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.

Ο Λίβανος έκλεισε τον εναέριο χώρο του

Ο Λίβανος ανακοίνωσε  το κλείσιμο του εναέριου χώρου του και την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

«Ο εναέριος χώρος του Λιβάνου έχει κλείσει για όλα τα αεροσκάφη (..) ως προσωρινό μέτρο για προληπτικούς λόγους», ανέφερε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Αλί Χαμία σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη 01:00 έως τις 07:00 το πρωί της Κυριακής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com