Ηχηρή παρέμβαση της Αιγύπτου για το παράνομο «μνημόνιο» Αγκυρας-Τρίπολης: Ο Σίσι όρισε θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη

H Αίγυπτος με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, γεγονός που αμφισβητεί το τουρκολυβικό μνημόνιο.

by Times Newsroom

«Το διάταγμα Σίσι υπ’ αριθμόν 595/2022 οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα με την Τρίπολη προς δυσμάς, με βάση τη χάραξη μιας ευθείας γραμμής, η οποία νοητά κόβει ξανά το τουρκολιβυκό μνημόνιο στη μέση και αγνοεί πλήρως τις απόψεις της Αγκυρας όπως αυτές αντικατοπτρίζονται σε όλα τα κείμενα που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση της Τρίπολης», αναφέρει η Καθημερινή.

Το παραπάνω διάταγμα αφήνει ένα σημείο του χάρτη υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Ελλάδα, Λιβύη και Αίγυπτο, αφήνοντας έξω την Τουρκία.

«Η στάση της Αιγύπτου ξεκάθαρα υποδηλώνει ότι για το Κάιρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου και πως πιθανές οριοθετήσεις θα πρέπει να γίνουν με εντελώς διαφορετική λογική από εκείνη που επιχειρεί να επιβάλει μονομερώς η Αγκυρα» προσθέτεται στο δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com