Ηλιόπουλος: Ο στόχος μας είναι υψηλή καταγραφή στις ευρωεκλογές – Είμαστε σε συζήτηση με τον Πέτρο Κόκκαλη

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε προοδευτική αντιπολίτευση»

by Times Newsroom

Για τις πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Αριστέρας, αλλά και τους στόχους του νέου κόμματος ενόψει ευρωεκλογών μίλησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε προοδευτική αντιπολίτευση» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «χρειάζεται να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι σε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κυβέρνηση» και υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτή η προοδευτική εναλλακτική δεν υπάρχει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος είναι σε μια διαδικασία κρίσης και φθοράς -, δεν υπάρχει ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι καθηλωμένο. Μέσα από μια μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση – και μαχητική και προγραμματική – να καλύψουμε αυτό το κενό», ενώ τόνισε πως κατανοεί την κριτική περί φιλόδοξων στόχων σημειώνοντας πως «προφανώς είναι και ένας φιλόδοξος στόχος. Θεωρώ όμως ότι σε κάποια πράγματα έχουμε δώσει ήδη δείγματα γραφής» δίνοντας παραδείγματα όπως π.χ. το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Δικός μας στόχος είναι να εκφράσουμε και να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε κάθε προοδευτικό, προοδευτικό-αριστερό, κεντροαριστερό και οικολόγο πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος αναφορικά με τον κόσμος στον οποίο απευθύνεται η Νέα Αριστερά, ενώ αναφερόμενος στα θέματα και πώς θα διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο σημείωσε πως «πρώτα απ όλα δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα του κλίματος» κάνοντας λόγο για μια συζήτηση – ιδίως μετά τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία – που δεν αφορά το μέλλον ή κόσμο που μπορεί να έχει ανησυχίες. «Είναι μια σκληρή συζήτηση που αφορά τον πυρήνα της ίδιας της παραγωγής, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και αν θέλετε αυτό αποτελεί και ένα στοιχείο αυτοκριτικής ότι αυτή η ατζέντα το προηγούμενο διάστημα και από τη δικιά μας μεριά δεν ήταν όσο ψηλά θα έπρεπε να είναι» πρόσθεσε κάνοντας γνωστό πως τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα.

«Ο στόχος μας είναι με μια πολύ ισχυρή καταγραφή στις ευρωεκλογές» επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά την κάθοδο της ομάδας στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και προσθέτοντας πως στοχεύουν «να είμαστε, την επόμενη ημέρα, ένας θετικός παράγοντας σε διαδικασίες ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού κεντροαριστερού χώρου» τονίζοντας πως «δεν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα σημείωσε πως συμμετάσχουν ως ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα με ένα ανοιχτό, ενωτικό, αριστερό, οικολογικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές κάνοντας γνωστό είναι σε μια συζήτηση και με τον Πέτρο Κόκκαλη, που όπως τόνισε «είναι ένας από τους ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί πρότυπο για το τι σημαίνει να δουλέψει μια καμπάνια με επιστημονικό και σοβαρό πολιτικό τρόπο στα ζητήματα του κλίματος», ενώ τόνισε πως δεν τους αφορά να συγκροτήσουν ένα χώρο του κόσμου που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική πικρία για τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά σημείωσε πως «επιλογές στην πολιτική δεν κάνεις με βάση συναίσθημα. Αν συμπαθείς κάποιον, δεν συμπαθείς. Πικρίες, όχι πικρίες. Εμείς κάναμε μια επιλογή για δύο βασικούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια διαφωνία με πολιτικές επιλογές της νέας ηγετικής ομάδας. Επιλογές οι οποίες κατά τη γνώμη μου δείχνουν μια βίαιη συντηρητικοποίηση. Πολλές φορές δείχνουν και ένα ανερμάτιστο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή άλλη τοποθέτηση στον ΣΕΒ, άλλη τοποθέτηση στον ECONOMIST, άλλη τοποθέτηση μετά από 15 μέρες σε μια συνέντευξη για κεντρικά ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, όπου δεν μπορεί να αλλάζει γνώμη κάθε 15 μέρες. Και το δεύτερο, δεν μπορείς να συνυπάρξεις όταν ο συνομιλητής σου σε θεωρεί εσωτερικό εχθρό, υπονομευτική, πέμπτη φάλαγγα, αυλικό των τραπεζών, οτιδήποτε.. Δηλαδή είναι αντικειμενικό ότι εκεί δεν υπάρχει πια πλαίσιο συνύπαρξης, συνεργασίας. Δεν είναι ζήτημα δηλαδή πικρίας. Είναι ζήτημα πολιτικής».

ΠΟΛΙΤΙΚΗΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com