Ιταλία: Εννέα νεκροί μετανάστες ανάμεσά τους κι ένα μωρό σε ναυάγιο-Αγνοούνται 15 άτομα

Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μωρό, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ανατράπηκε ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο λόγω θυελλωδών καιρικών συνθηκών, ενώ άλλοι 15 άνθρωποι αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της Ιταλίας.

by Times Newsroom

Η ακτοφυλακή δήλωσε την Πέμπτη ότι έλαβε αίτημα συνεργασίας από αξιωματούχους έρευνας και διάσωσης της Μάλτας μετά την ανατροπή του σκάφους περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού Λαμπεντούζα την Τετάρτη.

Η ακτοφυλακή είπε ότι έστειλε το δικό της περιπολικό σκάφος στο σημείο, το οποίο «διέσωσε 22 επιζώντες και ανέσυρε εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα μωρό».

Οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των δυσμενών καιρικών και θαλάσσιων συνθηκών, με κύματα έως και 2,5 μέτρα, πρόσθεσε η ακτοφυλακή.

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της ψήφισης ενός πακέτου νόμων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά οι ΜΚΟ δήλωσαν ότι οι αλλαγές δεν θα κάνουν τίποτα για να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν στη Μεσόγειο ενώ προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ.

Η εθνικότητα των επιβατών του σκάφους δεν ήταν γνωστή. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Τυνησία, τη Μάλτα και το μεγαλύτερο ιταλικό νησί της Σικελίας, και είναι συχνά το πρώτο σημείο προσγείωσης για τους ανθρώπους.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Ungaro ανάρτησε στο X αργά την Τετάρτη ότι οι επιζώντες ήταν «σε κατάσταση υποθερμίας και σοκ».

Είπε ότι το κοριτσάκι ήταν λίγων μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com