JP Morgan: Αισιόδοξη για τα ελληνικά ομόλογα – Δεν συστήνει trade ακόμη

Το ελληνικό spread, δηλαδή τη διαφορά με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, θα υποχωρήσει στις 130 μονάδες βάσης

by Times Newsroom

Μπορεί η JP Morgan να βλέπει αποκλιμάκωση των spread των ελληνικών ομολόγων έως το τέλος του έτους, αλλά ακόμη δεν «ανοίγει» κάποιο trade, σύμφωνα με τη στρατηγική σε τίτλους σταθερού εισοδήματος που εξέδωσε για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την JP Morgan, το ελληνικό spread, δηλαδή τη διαφορά με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, θα υποχωρήσει στις 130 μονάδες βάσης, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μήνες. Παρόλα αυτά, δεν είναι στα trades που συστήνει, αφού στις 22 Σεπτεμβρίου έκλεισε και την τελευταία long θέση στα ελληνικά ομόλογα.Γενικά πάντως οι εκτιμήσεις της JP Morgan είναι θετικές για την Ελλάδα, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4% το 2023, τη δεύτερη καλύτερη μετά την Ιρλανδία και ίδια με εκείνη της Πορτογαλίας, με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 4,2%. Η εκτίμηση που ανησυχεί όμως είναι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που θα φτάσει το 9,2% του ΑΕΠ κατά την JP Morgan.

Τα trades που έκλεισε η JP Morgan τους 12 μήνες που προηγήθηκαν 

Υπενθυμίζεται ότι αν και τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν να έχουν απόδοση 3,6% τον Ιούνιο, πλέον έχει ανέβει στα επίπεδα του 4,35%, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται όλοι οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος τελευταία. Μάλιστα, το spread με τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ξεπερνά τις 43 μονάδες βάσης, αφού τα 10ετή της γείτονας χώρας έχουν αποδόσεις 4,80%.

Παρόλα αυτά, η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων συνέπεσε με την επιστροφή της Ελλάδος στην επενδυτική βαθμίδα, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές ότι οι τίτλοι διαπραγματεύονταν για αρκετούς μήνες ωσάν η χώρα διέθετε τη βαθμίδα. Σταδιακά αναμένεται να δούμε όμως την επίδραση της επενδυτικής βαθμίδας στις λήξεις και στις ανανεώσεις ομολόγων, όπως άλλωστε και στο κόστος χρήματος για αρκετές εταιρείες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com