Kαι ο Zορό… ζορίζεται

Ο Αλ. Τσίπρας, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι «ήρεμος» και από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι «δύναμη». Εξακολουθεί να ηγείται ενός πολιτικά απισχνασμένου κόμματος, το οποίο ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες κατατρύχεται από τους δικούς του εκλογικούς εφιάλτες

by Times Newsroom

Η Ευρώπη και ο κόσμος όλος βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, μαζί με την ενεργειακή κρίση, την εκτόξευση του πληθωρισμού και τη μάστιγα της ακρίβειας, δημιουργούν ένα επικίνδυνο εκρηκτικό κοκτέιλ.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Κι όμως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πολιτικό Κέντρο του κόμματός του, το έθεσε σε «εκλογικό συναγερμό». Οχι σε συναγερμό για τις βόμβες στην Ουκρανία ή για τις ρουκέτες που πέφτουν στα νοικοκυριά όλης της Ευρώπης. Αλλά γιατί, όπως είπε σαν άλλος Ηρακλής Πουαρό, ο Κ. Μητσοτάκης με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μπορεί «να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ άμεσα».

ΛΟΓΙΚΑ ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είναι ευτυχής με μια τέτοια εξέλιξη, αφού ο Κ. Μητσοτάκης θα ανταποκρινόταν στο αίτημα που έχει υποβάλει πολλές φορές -και το επανέλαβε και προχθές- για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ομως, η λέξη «δραπετεύσει» θολώνει την εικόνα. Αν όντως πιστεύει ότι επίκεινται άμεσες εκλογές, που τις «ζητάει» και τις «θέλει», προς τι η… δραπέτευση και όχι το καλωσόρισμα; Αντί να επιδεικνύει πανικό που οδηγεί σε συναγερμό, θα αρκούσε ένα «καλοδεχούμενες, είμαστε εδώ και τις περιμένουμε». Ο συναγερμός παραπέμπει σε «άτακτο στρατό», ο οποίος πρέπει επειγόντως να ανασυνταχθεί. Το «καλοδεχούμενες» θα έδειχνε «ήρεμη δύναμη». Αλλά ο Αλ. Τσίπρας, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι «ήρεμος» και από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι «δύναμη». Εξακολουθεί να ηγείται ενός πολιτικά απισχνασμένου κόμματος, το οποίο ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες κατατρύχεται από τους δικούς του εκλογικούς εφιάλτες. Αγνοώντας προκλητικά ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αναζητά σταθερότητα και ασφάλεια.

ΔΕΝ είναι ίσως απολύτως σαφές τι και πώς θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης. Το Μ. Μαξίμου επιμένει για εκλογές το 2023. Ενώ είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ώστε να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή μέσα στις νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε ο πόλεμος. Σε κάθε περίπτωση, την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος, έχοντας μπροστά του όλα τα δεδομένα μετά το τέλος του πολέμου. Ομως, η πρεμούρα του Α. Τσίπρα για το ενδεχόμενο άμεσων εκλογών, την ώρα που όλος ο πλανήτης ανησυχεί για τον πόλεμο, ζει σε συνθήκες αποσταθεροποίησης και μαστίζεται από την ακρίβεια, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αλλά και αποκαλυπτική. Δείχνει τον πραγματικό φόβο του κ. Τσίπρα. Ο οποίος δεν είναι άλλος από το μήπως ο Κ. Μητσοτάκης κάνει εκλογές με την πρώτη ευκαιρία. Και τι κάνει; Ξορκίζει τον εφιάλτη. Αφού ξέρει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχει πει «σημεία και τέρατα» χωρίς να πείσει κανένα νουνεχή πολίτη και χωρίς να έχει διατυπώσει μια στοιχειωδώς σοβαρή πρόταση για οτιδήποτε. Μόνο ευχολόγια, γενικότητες, μαθητικού επιπέδου συνθήματα και «λεφτόδεντρα».

ΓΙΑ την πανδημία «έφταιγε» ο Μητσοτάκης. Για την ύφεση που έφερε η πανδημία σε όλο τον πλανήτη «έφταιγε» ο Μητσοτάκης. Για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια «φταίει» ο Μητσοτάκης. Ισως και για την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία να «φταίει» ο Μητσοτάκης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ισχύει η λαϊκή ρήση «και ο Ζορό… ζορίζεται».

«ΣΤΙΓΜΗ-ΣΤΙΓΜΑ»

Ο πόλεμος πάντα είναι πόλεμος και το πρόσωπό του είναι φρικιαστικό και αποτρόπαιο. Ομως, όλοι οι πόλεμοι έχουν τη «στιγμή-στίγμα» με την οποία μένουν στην Ιστορία. Αν δεν συμβεί κάτι ακόμα τραγικότερο, έχω την εντύπωση ότι ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία απέκτησε τη δική του «στιγμή-στίγμα»: Το βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Εκεί αποτυπώθηκε το τρομακτικό μέγεθος της βαρβαρότητας. Στα τραυματισμένα μωρά, στις χτυπημένες μανάδες, στα ματωμένα σεντόνια, στο κατάπληκτο βλέμμα των γιατρών και των νοσοκόμων. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο μαιευτήριο μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό. Τίποτα. Μόνο ο όλεθρος, η φρίκη του πολέμου και το παγωμένο βλέμμα του Πούτιν που επέτρεψε να γίνει κάτι τόσο απάνθρωπο.

Η παγκόσμια φρίκη ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η ρωσική προπαγάνδα αναγκάστηκε να παραδεχθεί το γεγονός, λέγοντας, όμως, ότι κτίριο είχε καταληφθεί από ουκρανικά στρατεύματα. Μάλιστα. Ακόμα κι έτσι να είναι, δηλαδή Ουκρανοί στρατιώτες να είχαν μπει στο κτίριο για να «καλυφθούν», το κτίριο δεν έπαψε ποτέ να είναι μαιευτήριο. Να είναι ένα νοσοκομείο που γεννάνε μανάδες. Αρα ακόμα κι έτσι να ήταν, η Ρωσία του Πούτιν επέλεξε, μαζί με τους Ουκρανούς στρατιώτες, να ρισκάρει να εξοντώσει τα μωρά και τις μανάδες. Κάτι σαν παράπλευρες απώλειες άραγε; Πόσο κτήνος πρέπει να είναι κάποιος, ώστε να δέχεται τέτοιες παράπλευρες απώλειες;

Η αλήθεια για τη δίωξη

Καλά οργανωμένη ήταν η φιέστα δυσφήμησης της Ελλάδας στην Ε.Ε. με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, αλλά και άλλων τριών μελών της ευρωομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με κεντρικό πρόσωπο την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, και νυν κατηγορουμένη με κακουργηματικές κατηγορίες για την ενδεχόμενη συμμετοχή της στο παραδικαστικό του «Ρασπούτιν». Και κεντρικό μήνυμα ότι στην Ελλάδα «φιμώνεται η Δικαιοσύνη» και διώκονται δημοσιογράφοι. Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε να μιλήσει στη Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη δίωξή της. Παρουσίασε όλη τη δική της εκδοχή -η οποία άλλωστε θα κριθεί και σε επίπεδο Αρείου Πάγου-, αλλά είπε και μια κραυγαλέα ανακρίβεια. Στην προσπάθειά της να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης φέρεται να είπε ότι δύο κόμματα της άσκησαν δίωξη. Μόνο που τα κόμματα δεν της άσκησαν καμία δίωξη. Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχε αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξη μόνο σε πολιτικά πρόσωπα και γι’ αυτό παρέπεμψε μόνο τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Στην κ. Τουλουπάκη ασκήθηκε δίωξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή. Δηλαδή από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε μετά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Διπλασιάζονται τα Πρότυπα και Πειραματικά

Ακόμα ένα κρίσιμο βήμα για την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης κάνει το υπ. Παιδείας. Από τη σχολική χρονιά 2022-2023 τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία από 62 που ήταν το σχολικό έτος 2019-2020, γίνονται 120 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ηδη από πέρυσι λειτουργεί τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ήταν ένα από τα προσωπικά στοιχήματα της Ν. Κεραμέως αφότου πήγε στο υπ. Παιδείας. Κι όπως φαίνεται το κερδίζει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com