Καιρός: Εμπρηστικό κοκτέιλ ζέστης και θυελλωδών ανέμων

Τι αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές με ενεργά μέτωπα

by Times Newsroom

Σε πύρινο κλοιό η χώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν το απόλυτο «εμπρηστικό» κοκτέιλ. Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέττα Ζιακοπούλου κατά τις βραδινές νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές των πυρκαγιών οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. «Στον Έβρο, στη Βοιωτία, στην Εύβοια δεν θα ξεπερνάμε τα 3 με 4 μποφόρ. Στην Αττική απόψε θα έχουμε 3 με 5 μποφόρ, το 5άρι κυρίως στα ανατολικά του νομού, ενώ μέσα στη νύχτα θα έχουμε μια στροφή των ανέμων σε βόρειους βορειοδυτικούς.

Η αυριανή μέρα θα είναι συνολικά κάπως καλύτερη για τη χώρα μας και πάλι θα έχουμε ισχυρούς ανέμους, βοριάδες στα 5 με 6 μποφόρ τις πρωινές μεσημέρι. Φεύγουμε λίγο από την κατάσταση συναγερμού. Ακόμα καλύτερη θα είναι η Πέμπτη από πλευράς ανέμων σε όλη τη χώρα».

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Ο καπνός έφτασε σχεδόν μέχρι την Ιταλία

Χαρακτηριστική η εικόνα του δορυφόρου όπου οι ισχυρότατοι βορειοανατολικοί άνεμοι σπρώχνουν τον καπνό από τον Έβρο στην άλλη μεριά της χώρας. Οι κάτοικοι σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά ξύπνησαν μέσα στις στάχτες του Έβρου. Αυτές οι ώρες αυτές τις ημέρες είναι δύσκολες και χρειάζονται επιφυλακή σε όλα μα όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com