Κακοκαιρία Elias: Σαρωτικό πέρασμα από Βόρεια Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Βόλο

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προελαύνει η ΝΔ, «αφανίζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι έδειξε η πρώτη αναμέτρηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

by Times Newsroom

Συνεδρίαση σήμερα στις 12.00 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στη Βουλή και ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας του, καθώς οι κρίσεις που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί (πυρκαγιές, πλημμύρες, οπαδική βία) ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητές της.

Κακοκαιρία Elias: Σφυροκοπά Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια

  • Ανησυχία για τη Θεσσαλία: Νέος συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο, καθώς ο χείμαρρος Κραυσίδωνας υπερχείλισε, λόγω της κακοκαιρίας, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα. Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος αναφέρει ότι η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους: «Πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας». Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν τα χωριά Πετρίλια Αργιθέας και Αμπελώνας Παλαμά, καθώς και οι περιοχές Αρμένι και Σωτήριο.
  • Ζημιές στη Βόρεια Εύβοια: Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται και στη πολύπαθη Βόρεια Εύβοια. Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν. Ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις περιοχές Ροβιές και Μετόχι.
  • Δύσκολες ώρες στη Φθιώτιδα: Την ίδια ώρα, έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα. Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών Πετρίλια, Σοφιάδα και Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Η κυβέρνηση αντικαθιστά τα μέλη της ΑΔΑΕ πριν τη συζήτηση για τις υποκλοπές

  • Η αντικατάσταση: Από την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο χθες, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για αύριο, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα τρία μέλη της ΑΔΑΕ των οποίων η θητεία έχει λήξει και των αναπληρωματικών του.
  • Ο λόγος: Πίσω από αυτή τη βιασύνη η κρύβεται η επιθυμία της κυβέρνησης να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για απόκρυψη στοιχείων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων.
  • Η τοποθέτηση Ανδρουλάκη: Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και άμεσα ενδιαφερόμενος στην υπόθεση καθώς πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα τα τηλέφωνα του οποίου ήταν υπό παρακολούθηση, ανέφερε ότι είναι μια ακόμη σύμπτωση στην αλυσίδα των συμπτώσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση το κάνει για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και μελών του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Η επιλογή Κασσελάκη και η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

  • Η πρόθεση ψήφου: Στο 17,7% τοποθετείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%.
  • Ικανοποίηση για Κασσελάκη: Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 47,2% εμφανίζεται ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 68,5% δηλώνει ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.
  • Δυσαρέσκεια με τις καταστροφές: Δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης και ειδικά από τους χειρισμούς της στις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα δηλώνουν οι πολίτες. Μάλιστα, αναφορικά με τις ευθύνες για την έκταση των καταστροφών, η πλειοψηφία «δείχνει» ως βασική αιτία την κυβέρνηση, με ποσοστό 34%.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Το καθεστώς «πυρηνικής δύναμης» κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα της Βόρειας Κορέας – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσπευση εκσυγχρονισμού του οπλοστασίου της χώρας
  • Σε λάθος χειρισμό του πιλότου αποδίδεται το δυστύχημα ελικοπτέρου, στο οποίο σκοτώθηκε ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ – Η συντριβή έγινε στην Αλάσκα τον Μάρτιο του 2021
  • ΗΠΑ: Υπάλληλος ταχυφαγείου τον πυροβόλησε γιατί παραπονέθηκε για τις πατάτες – Τώρα ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων – Στο αυτοκίνητο ήταν και η έγκυος σύζυγός του καθώς και το 6χρονο παιδί τους
  • Γερμανία: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα 4ήμερης εργασίας χωρίς μείωση μισθού – Οι ευρωπαϊκές χώρες κατευθύνονται ολοένα και περισσότερο στη συγκεκριμένη λύση
  • ΟΗΕ εναντίον Γαλλίας για την απαγόρευση του χιτζάμπ στα μέλη της αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 – «Κανείς δεν πρέπει να επιβάλλει σε μια γυναίκα τι να φοράει και τι όχι»
  • Η JPMorgan πληρώνει για να κλείσει την υπόθεση του Επστάιν στις Παρθένες Νήσους – Η τράπεζα κατηγορείται για τις σχέσεις με τον εκλιπόντα καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων
  • «Πράσινο φως» για ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών στην Σκωτία υπό την παρακολούθηση γιατρών – Στόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και η μείωση των θανάτων
  • Ο Έλληνας καθηγητής που «πολεμάει» το Alzheimer στο Johns Hopkins – Ποια είναι τα συμπτώματα που μας ανησυχούν – «Στην Ελλάδα υπολογίζουμε ότι ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι με άνοια»
  • Ισραήλ: Πέντε μέλη μιας οικογένειας Αράβων Ισραηλινών δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους – Οι Άραβες Ισραηλινοί, απόγονοι των Παλαιστινίων, υποστηρίζουν ότι είναι θύματα διακρίσεων και ότι η αστυνομία δεν τους προστατεύει
  • Ουγγαρία: Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν έγινε δεκτή στη Βουδαπέστη από τον Ούγγρο εθνικιστή πρωθυπουργό Βίκτορ ‘Ορμπαν, επιδεικνύοντας την ενότητά τους εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ελεύθερος με εγγύηση και όρους

  • Αφέθηκε ελεύθερος: Αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαραίνουν δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση 100 χιλιάδων δολαρίων.
  • Οι όροι: Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο γερουσιαστής θα πρέπει να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ωστόσο θα διατηρήσει το κρατικό διαβατήριο που διαθέτει για περιορισμένα ταξίδια εκτός ΗΠΑ για κυβερνητικές υποθέσεις.
  • Με ποιους μπορεί να έχει επαφή: Το δικαστήριο διέταξε τον Μενέντεζ να μην έχει καμία επαφή με τους συγκατηγορούμενους του, εκτός από τη σύζυγό του. Δεν μπορεί επίσης να έχει επαφή με υπαλλήλους της Γερουσίας που γνωρίζουν τα γεγονότα της υπόθεσης χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

Αθλητικά

  • «Τεσσάρα» στο Καραϊσκάκη: Αν και για ένα ημίχρονο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και επιβλήθηκε με 4-1 του Άρη στο Στάδιο Γ. Καραΐσκάκης. Ο Μπράμπετς με αυτογκόλ, δύο φορές ο Ελ Κααμπί και μία ο Γιόβετιτς σκόραραν για τους «ερυθρόλευκους» ενώ σε πέναλτι αστόχησε ο Κώστας Φορτούνης. Για τον Άρη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πάρδο.
  • Συνέχισε με νίκη ο ΠΑΟΚ: Με δυο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους, με δημιουργό Τάισον και σκόρερ Κουλιεράκη και Μουργκ, ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις στο δρόμο για το τελικό 3-0 επί του Βόλου που ήρθε από τον Σαμάτα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τρίτη συνεχόμενη αν συνυπολογίσουμε και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Οι υπόλοιποι διεκδικητές: Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται σήμερα στην Τρίπολη με τον Αστέρα στις 8:30 μ.μ., ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο τον Ατρόμητο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com