Κάλεσμα του Ζελένσκι στους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα

«Δεν υπάρχει νύχτα ή μέρα που η ρωσική τρομοκρατία να μην επιχειρεί να διαλύσει τις ζωές μας», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος στο πασχαλινό του μήνυμα.

by Times Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πασχαλινό μήνυμά του, κάλεσε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

«Δεν υπάρχει νύχτα ή μέρα που η ρωσική τρομοκρατία να μην επιχειρεί να διαλύσει τις ζωές μας», έγραψε ο Ζελένσκι στην αγγλική γλώσσα στον πλατφόρμα Χ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις με τις ενεργειακές υποδομές να έχουν κυρίως στοχοθετηθεί.

Οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αναχαίτισαν 18 από τις 27 επιθέσεις που δέχτηκαν από μη επανδρωμένα, πυραύλους και πυραύλους κρουζ, αλλά οι αρχές ανέφεραν ότι κάποιοι πέτυχαν τους στόχους τους.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, όταν δέχτηκε επίθεση μια υποδομή.

Στην Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα για κάποιο χρονικό διάστημα ενώ διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com