Καραθανασόπουλος: Διαχρονικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα η καταστροφή της Θεσσαλίας

«Διαχρονικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος την καταστροφή στη Θεσσαλία.

by Times Newsroom

«Υπάρχει ανάγκη ολοκληρωμένης θωράκισης αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού μας. Επί της ουσίας, με τις βροχές πνιγόμαστε, με τις φωτιές καιγόμαστε, με τα χιόνια αποκλειόμαστε, με δε τους σεισμούς γκρεμιζόμαστε», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Και υπογράμμισε ότι «επιστημονικά, υπάρχει η δυνατότητα της πρόβλεψης έγκαιρα πού θα εκδηλωθούν τα περισσότερα από αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει η δυνατότητα να μελετήσουμε ολοκληρωμένα τον κάθε χώρο, την κάθε περιοχή και με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν, με βάση την ένταση των φαινομένων και τα μοντέλα».

Απαιτείται, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας, θωράκισης της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιακών στοιχείων του κόσμου. «Βεβαίως, υπάρχουν και τα μέσα, για να υλοποιηθούν τέτοιου είδους σχέδια. Καμία κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί αυτή τη λογική και την κατεύθυνση, παρά μόνο τι κάνετε; Αποσπασματικά μέτρα και ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση τέτοιων καταστροφικών φαινομένων», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε ότι και η τροπολογία για την εμπλοκή του υπουργείου Υποδομών στον σχεδιασμό των έκτακτων άμεσων παρεμβάσεων κινείται σε αυτή τη λογική, μια λογική που υπηρετεί και το φαγοπότι των μονοπωλιακών ομίλων.

«Εμείς το λέμε καθαρά. Υπεύθυνοι για το διαχρονικό και προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν τον τόπο, καθώς επίσης και όλων των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Γιατί έχουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και την κερδοφορία τους. Και σε αυτό ακριβώς, στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, θυσιάζουν τις ανάγκες και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, τα δικαιώματα του λαού, αλλά ακόμα και την ίδια τη ζωή του λαού», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και χαρακτήρισε «θύτη» την πολιτική της ΕΕ. «Τα χρηματοδοτικά πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατευθύνονται για να υλοποιήσουν τις στρατηγικές επιλογές, τις εκάστοτε στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες υπηρετούν κάθε φορά τις ανάγκες των ευρωενωσιακών πολυεθνικών», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com