Κίνα: Νεκροί από τυφώνες που σαρώνουν τη χώρα- Ο άνεμος «ρούφαγε» ανθρώπους από τα σπίτια τους

Σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδες με ανέμους κατηγορίας τυφώνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους στην νότια επαρχία Τζιανγκσί της Κίνας από το σαββατοκύριακο, τρεις από τους οποίους «ρούφηξαν» οι άνεμοι όταν έσπασαν τα παράθυρα στα διαμερίσματά τους σε πολυώροφο κτίριο την ώρα που κοιμόντουσαν με αποτέλεσμα να βρεθούν στο κενό.

by Times Newsroom

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ξεκίνησαν στις 31 Μαρτίου, έχουν κατακλύσει εννέα πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Ναντσάνγκ και Τζιουτζιάνγκ, με 93.000 ανθρώπους σε 54 κομητείες που επλήγησαν, δήλωσε το αρχηγείο έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο των πλημμυρών της επαρχίας Τζιανγκσί.

Συνοδευόμενες από αστραπές, δυνατή βροχή και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, οι ισχυρές καταιγίδες – οι πιο σφοδρές εδώ και πάνω από μια δεκαετία – προκάλεσαν επίσης οικονομικές απώλειες 150 εκατομμυρίων γιουάν (21 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο reuters.
Το μετεωρολογικό γραφείο της Κίνας είχε εκδώσει προειδοποιήσεις για βίαιους ανέμους με ταχύτητα έως και το επίπεδο 12 σε τοπικές κλίμακες ανέμου, ίση με τυφώνα κατηγορίας Ι.
Οι άνεμοι τέτοιας έντασης είναι συνηθισμένοι όταν οι τυφώνες, φθάνουν στην ξηρά, αλλά σπάνια συναντώνται στην ενδοχώρα, όπως το κλειστό Jiangxi.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com