Κολωνός: Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα για την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής του Μίχου – Τι λένε οι δικηγόροι

Στη Βουλή μεταφέρθηκε ο σάλος που προκλήθηκε από την Εισαγγελική πρόταση για αθώωση -λόγω αμφιβολιών- του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης.

by Times Newsroom

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα κλίμα ατιμωρησίας στην ελληνική κοινωνία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, που ήταν παρών στην Ολομέλεια, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι ήταν η κυβέρνηση αυτή (δηλαδή το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ) που προσπάθησε να μετατρέψει το βιασμό από κακούργημα σε πλημμέλημα – και αυτό δεν έγινε λόγω της αντίθεσης πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το 2019.

Επίσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της 12χρονης και το δικαστήριο. Είπε χαρακτηριστικά ότι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και έχει το δικαίωμα αυτό το δικαστήριο, να αποφασίζει. Είπε ακόμη ότι «και να είχαμε πληροφορίες δεν θα σχολίαζε εκ θέσεώς του απόφαση του δικαστηρίου, αλλά πρέπει να σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη».

Είπε ακόμη ότι είναι επταμελές το δικαστήριο: Τέσσερις ένορκοι, και οι τακτικοί δικαστές είναι η πλειοψηφία των δικαστών.

Το κόμμα Νίκη σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «ο λαός φοβάται κουκούλωμα της υπόθεσης της 12χρονης. Χρειάζεται ο λαός και απαιτείται καθαρή απόφαση».

«Η φροντίδα σας -και τώρα έχουμε κροκοδείλια δάκρυα ότι κάτι γίνεται για τους ανήλικους- ήταν να αθωώσετε τους βιαστές των ανηλίκων κάνοντας το κακούργημα, πλημμέλημα. Εδώ είναι τα χαρτιά (…) Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που σας έστησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου λέγοντας ότι επιχειρείτε να κάνετε το κακούργημα σε πλημμέλημα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και χάρη σε αυτούς διασώθηκε η διάταξη (…) Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι θεσμική μνήμη στον τόπο υπάρχει. Κύριε Τζανακόπουλου, που πήγατε τότε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε τη μεγαλύτερη σκευωρία της Νοβάρτις. Επίσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο. Έχετε τα μούτρα μετά από τόσα όσα κάνατε ειδικά για τους ανηλίκους. Ειδικά για τον βιασμό των ανηλίκων, να μας πουλάτε σήμερα μαθήματα δημοκρατίας. Η αξιοποίηση όλη αυτή, του κώδικα σας ήταν» είπε ο υπουργός Δικαοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Συκοφαντεί την κυβέρνηση εδώ και καιρό ο υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας ότι κάναμε το αδίκημα του βιασμού, πλημμέλημα. Τι έχουμε να κερδίσουμε κύριε Φλωρίδη. Πέστε μου. Ότι θέλουμε δηλαδή να βιάζουν τα παιδιά μας και να είναι ελεύθερα;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης.

«Κατανοώ με συμπάθεια την οργή του κυρίου Φλωρίδη. Είναι η οργή του νεοφώτιστου. Το γεγονός δηλαδή ότι είναι νεοφώτιστος και πάσχει από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού, δεν του δίνει το δικαίωμα να έρχεται εδώ να ψεύδεται, να συκοφαντεί και να κάνει προπαγάνδα ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αποτελεί μια ακόμα περίτρανη απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ βεβαίως σε κάποιες περιπτώσεις δε διστάζει να αθωώσει ακόμα και τους δράστες – τέρατα». είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

«Τέτοια δικαιοσύνη την βλέπει ντροπή και ντρέπεται κύριοι – Τη βλέπει ντροπή και ντρέπεται δυστυχώς. Γιατί μιλάμε για παιδιά, για παιδιά. Αυτό λέγεται μπάζωμα, όπως το μπάζωμα των Τεμπών» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Κολωνός: «Δυστυχώς το κορίτσι είχε επιλέξει να είναι εκδιδόμενη», είπε για την 12χρονη δικηγόρος κατηγορούμενων

Σάλο προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης η δικηγόρος ορισμένων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στο ΟΡΕΝ «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει» για να πει στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων «μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα η κυρία Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας «μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν την χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (σ.σ. η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας».

Όταν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αντέδρασαν σε όσα είπε η δικηγόρος, η κυρία Πανταζή είπε ότι «είναι τραγωδία για όλους μας. Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς είναι τραγωδία και λέμε ότι φταίμε όλοι μας».

Δείτε από το 5:15 μέχρι το 6:31 του βίντεο που ακολουθεί την επίμαχη τοποθέτηση της δικηγόρου

Όσον αφορά, δε, την πρόταση της εισαγγελέως της δίκης η δικηγόρος είπε ότι «μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν όμως εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση» προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκαν 12.500 πειστήρια ηλεκτρονικά, μηνύματα που αντάλλαξε με τον πρώτο κατηγορούμενο «αλλά δεν προκύπτει το αδίκημα της μαστροπείας ή του βιασμού αλλά εκμετάλλευση που ήταν συναισθηματική».

Κολωνός – Λύτρας: Η εισαγγελική πρόταση ήταν προκλητική

Στο «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε σχετικά με την πρόταση της εισαγγελίας, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας δήλωσε πως ήταν μία εισαγγελική που δεν την περίμενε χαρακτηρίζοντάς την προκλητική και πως θεωρεί ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα.

«Ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει την 12χρονη. Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Για αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με την μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριﻨ.

Είπε βέβαια πως είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου, από την μητέρα.

Στην ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου, σχετικά με το αν υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από την πρόταση και το αν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι ήταν μια «άτυχη στιγμή της εισαγγελέως».

Υπογράμμισε πως «υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου που λέει στην 12χρονη «φέρε μου τα μισά χρήματα», για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως της το είπε χάριν αστεϊσμού».

Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για την μητέρα, της οποίας είναι συνήγορος, δήλωσε πως υπάρχουν εισαγγελείς και μία δικαστής, οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη.

«Από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο».

Τέλος σχετικά με την κατηγορία βιασμού, για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος, τόνισε πως πράγματι «πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη όμως έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της αστυνομίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com