Kόμμα Κασιδιάρη: Δεν ψήφισε το μπλόκο στους ναζί ο ΣΥΡΙΖΑ – Έκθετος ο Τσίπρας

Ψηφίσθηκε η τροπολογία που θωρακίζει την ισχύ της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει για το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη, από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

by Times Newsroom

Σε αντίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, με τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Ολομέλειας να διατρανώνει στα λόγια ότι θέλει μέτωπο κατά των νεοναζιστικών μορφωμάτων, αλλά με τα όσα υποστήριξε στην ουσία υιοθέτησε όλο το αφήγημα και τις ενστάσεις του Ηλία Κασιδιάρη!

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σήκωσε το γάντι και προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι απέχοντας και μη ψηφίζοντας την τροπολογία «είστε βαριά εκτεθειμένοι». Τράβηξε το χαλί… από Αλέξη Τσίπρα ρωτώντας «εάν αποτελεί μέτωπο στο φασισμό το να υιοθετείτε τα επιχειρήματά τους»! Κατέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας χθες για να βρει «πόρτα εξόδου» από την ψήφιση της τροπολογίας έφτασε στο σημείο «για πρώτη φορά να προβάλει τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη είναι αντισυνταγματική, όπως και ότι ενδέχεται να έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία θα εκτεθεί η χώρα σε περίπτωση προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια».

Eωλα επιχειρήματα

Ο υπουργός, υπογράμμισε πως «αυτά δεν τα έχουν πει ούτε και οι ίδιοι»! και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να «υιοθετεί όλη αυτή την έωλη επιχειρηματολογία του μορφώματος Κασιδιάρη ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή». Τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις και οι αναφορές σας σε συγκεκριμένο ακροατήριο, το αντισύστημα, στη θολούρα, στην οργή, τους οργισμένους, τους αγανακτισμένους».

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε πως «το δίλημμα είναι σαφές και ο δρόμος ένας: να συνταχθείτε μαζί μας στον στρατηγικό στόχο να μην επιτρέψουμε σε καταδικασμένους σε εγκληματικές οργανώσεις, είτε εμφανώς είτε με μπροστινούς, να συμμετέχουν στις εκλογές»

Αναδρομή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από τη δική του πλευρά, χθες θέλησε κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο να προβεί σε μια αναδρομή όλου του επικοινωνιακού αντιπολιτευτικού αφηγήματος που ξεδίπλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. αυτά τα τέσσερα χρόνια. Προσπάθησε να πείσει πως διαψεύστηκαν όλες οι προγραμματικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε γεμάτα ταμεία». Ξέχασε ότι η δική του κυβέρνηση ήταν αυτή που υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη. Εψεξε το οικονομικό επιτελείο γιατί δεν μείωσε τον ΦΠΑ σε προϊόντα και καύσιμα, δεν έδωσε τη 13η σύνταξη. Είδε πως η κυβέρνηση «έχει οδηγήσει τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια παντού». Χαρακτήρισε αποτυχημένες τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας. Και για να έχει και μια δόση καθημερινότητας, έθεσε και τα θέματα ασφάλειας με κορόνες περί «Greek Mafia». Φυσικά δεν παρέλειψε και μια αναφορά στο θέμα των υποκλοπών.

Ο Δ. Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη δική του πλευρά, υποστήριξε την καταψήφιση της τροπολογίας υπό το φόβο να μην ανοίξει κάποιο παράθυρο που στο μέλλον, υιοθετώντας τη θεωρία των δύο άκρων, θα μπορεί να θέσει τα κομμουνιστικά κόμματα εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Ο λαός είπε ότι «με τον αγώνα του μπορεί να στείλει τα νεοναζιστικά μορφώματα στον αγύριστο».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, στο θέμα της τροπολογίας που επιχειρεί με ισχυρό δικαστικό αποτύπωμα να βάλει μπλόκο στις εκλογές στα νεοναζιστικά μορφώματα καταδικασμένων, έδειξε να είναι ρητορικά έστω πιο ευφάνταστος από τους δύο προηγούμενους. Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηριστικά είπε το «όχι» του υποστηρίζοντας πως αυτή «προσθέτει άλλη μια πληγή στο ήδη τραυματισμένο σώμα της αστικής Δημοκρατίας του τόπου», καθώς δεν μπορεί «να επιτρέψουμε στην εξουσία να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι». Παρ’ όλα αυτά ως Ρομπέν των Δασών είπε ότι στο ΜέΡΑ 25 «είμαστε ταμένοι να το εξαφανίσουμε κάθε φασίζον κόμμα στην κάλπη» γιατί «δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη Δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com