Κοροϊδία χωρίς όρια από Κασσελάκη στον Βόλο: Σόου με δάκρυα στο σπίτι θείας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακωχή δώδεκα ημερών συμφώνησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Φίλης, για να μη βλάψει περισσότερο ο «εμφύλιος» που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τις επιδόσεις των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

by Times Newsroom

Η χθεσινή συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα, αλλά δεν άλλαξε σε τίποτε το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης άκουσε τον κ. Κασσελάκη, αλλά κυρίως έθεσε επί τάπητος όλη τη βεντάλια των θεμάτων που απασχολούν την εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως να γίνει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, να γίνει το έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο, να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αριστερή του ταυτότητα κ.λπ. Παράλληλα, δεν πήρε τίποτα πίσω από όσα έχει πει δημοσίως για αυτόν, ενώ ο κ. Κασσελάκης άκουγε περισσότερο, χωρίς να δεσμευθεί σε τίποτα από όσα του ζήτησε ο συνομιλητής του.

«Ηταν μια ειλικρινής συζήτηση. Συζητήσαμε την αναδιοργάνωση του κόμματος και έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πώς θα γίνει αυτό», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με τον κ. Κασσελάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει ενωμένος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Είναι γνωστές οι διαφορές που έχουμε με τον Κασσελάκη. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις, όχι τετ α τετ, αλλά στα όργανα. Η απόφαση του κόμματος είναι για συνέδριο τον Νοέμβριο, δεν ξέρω αν θα υπάρχει αναβολή», συνέχισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Ο,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο». Και κατέληξε: «Καλώ τους ψηφοφόρους να μείνουν συσπειρωμένοι για τις εκλογές και για το κόμμα. Ο,τι χάνουμε στην Αριστερά δεν ισοφαρίζεται από άλλους χώρους. Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύπτει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών. Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε, αλλά με τις πράξεις μας τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία».

Ολα δείχνουν ότι η συνάντηση αυτή, δεν ήταν μία συνάντηση ουσίας. Το διάστημα μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα σενάρια περί διάσπασης θα επιστρέψουν, η «Ομπρέλα» θα συνεχίζει να λέει ότι με το one man show στα social media ο κ. Κασσελάκης ευτελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά και οι «προεδρικοί» θα συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη πρέπει να προχωρήσει χωρίς την «Ομπρέλα».

Σε αυτό το κλίμα, ενδιαφέρον έχουν οι διαρροές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι προβληματισμένος από το τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Κασσελάκης, καθώς εκλαμβάνονται ως «στάχτη στα μάτια» όσων γνωρίζουν από μέσα πώς ο Τσίπρας και το σύστημά του έφεραν και στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη. Και αυτό αποδεικνύεται από όσους περιβάλλουν τον νέο πρόεδρο, από τα σχέδια να δοθεί «ρόλος Φλαμπουράρη» στον Παύλο Πολάκη, από την εκδικητική στάση των Νίκου Παππά, Γιώργου Τσίπρα και Παύλου Πολάκη εναντίον των… συντρόφων τους αλλά και εναντίον των δικών τους στελεχών. Είναι χαρακτηριστικό πως ως χθες βράδυ ουδείς βουλευτής είχε ενημερωθεί για την ώρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει προγραμματιστεί για αύριο…

Διπλό πλήγμα στο προφίλ του προέδρου

Χθες, ο κ. Κασελλάκης δέχθηκε διπλό πλήγμα στο επικοινωνιακό του προφίλ. Το πρώτο αφορούσε την εικόνα του στη δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έδειξε ότι δεν μπορούσε να συντάξει μία κανονική πρόταση αν δεν έχει την ασφάλεια της μαγνητοσκόπησης και του μοντάζ που γίνονται σε όλα τα video που ανεβάζει στα social media.

Το δεύτερο πλήγμα ήταν μία στιγμή από τις πιο σκοτεινές επικοινωνιακές στιγμές του συστήματος Τσίπρα. Η αποκάλυψη στα sites ότι η πλημμυροπαθής κυρία που αγκάλιαζε στη Θεσσαλία και μπήκε στο πλημμυρισμένο σπίτι της με το δικό του συνεργείο, διατάζοντας τα άλλα τηλεοπτικά συνεργεία να μείνουν εκτός, είναι θεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Μετά τη συνάντηση με την κ. Σακκελαροπούλου, ο κ. Κασσελάκης μετέβη στην Κύπρο, ταξίδι για το οποίο είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι το πρώτο του, για να τονίσει την σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, αλλά και πόσο σημαντικό είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Μετά από το πολύωρο «φροντιστήριο» από τον διπλωματικό σύμβουλο του κ. Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος θα συμβουλεύει και τον κ. Κασσελάκη, μέχρι νεωτέρας, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «καμία διχοτομική πρόταση δεν αποτελεί βάση για συνομιλίες», μήπως και οι Κύπριοι ξεχάσουν την γκάφα που είχε κάνει μιλώντας για κρατίδιο των Τουρκοκυπρίων στα βόρεια του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com