Κύριε Ραγκούση….

...η περίπτωσή σας δεν είναι μόνο πολιτική. Είναι και βαθιά ηθική.

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Κύριε Ραγκούση όταν κατηγορείται για κάτι ο οποιοσδήποτε δεν απαντάει με το «έκαναν και άλλοι». Πόσο μάλλον αν είναι πολιτικό πρόσωπο και ζητά την ψήφο του κόσμου και οφείλει να είναι καθαρός απέναντί του.

Ξέρετε κ. Ραγκούση στο Πέραμα, Δήμο που ανήκει στην εκλογική περιφέρεια που έχετε εκλεγεί και φιλοδοξείτε να εκλεγείτε πάλι, το 1990 κάνοντας ρεπορτάζ για τον «Ταχυδρόμο» βρήκα κλάδο εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τους οποίους κανένας ποτέ δεν είχε πάρει κανονική σύνταξη, τους αμμοβολιστές. Είτε πέθαιναν είτε σακατεύονταν πριν προλάβουν να πάρουν σύνταξη.

Κύριε Ραγκούση σε αυτή την περιοχή που πολιτεύεσαι πολιτεύτηκαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη και μπροστά σε αυτόν τον κόσμο έσκυψαν το κεφάλι, γιατί έχει πίσω του αγώνες για την ελευθερία και την δημοκρατία στους οποίους έχει προσφέρει πολύ αίμα. Έχει έναν μπλόκο στην Κοκκινιά που είναι φάρος αυτών των αγώνων και μια μάχη για την ηλεκτρική εταιρεία στο Κερατσίνι, για το φως ολόκληρου του Νομού.

Σε αυτή την περιοχή ήρθε ο Γιάννης Ρίτσος και για να εκτονώσει την φόρτιση από την συγκίνηση έγραψε στο γόνατο καθήμενος στη σκάλα ενός προσφυγικού έναν ύμνο για την κοκκινιά. Ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου τότε που ο Δήμαρχος Χρήστος Φωτίου έκανε απεργία πείνας στα φρεάτια που αδειάζονταν όλα τα σκατά του Λεκανοπεδίου της Αττικής μπροστάρης σε έναν λαό που αγωνίζονταν να ξεφύγει από την μοίρα που τον είχαν καταδικάσει ως ανταμοιβή για το αίμα που πρόσφερε στον βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τον ίδιο αγώνα, απεργία, έκαναν και ο Δήμαρχος του Ρέντη ο αείμνηστος Γιάννης Γρύλλης στα φρεάτια στον δήμο του και ο αείμνηστος Δήμαρχος Κερατσινίου Γιώργος Χάσκας για την απαλλαγή από την καπνιά που έβγαινε από το φουγάρο της ΔΕΗ και μαύριζε σχεδόν όλη την περιοχή.

Κύριε Ραγκούση νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να καταλάβετε πως είσαστε Βουλευτής σε μια περιοχή με πολύ βαριά ιστορία και με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανένας.

Οι πολίτες της είναι φιλόξενοι και καλοπροαίρετοι. Αν όμως κανείς το παρεξηγήσει αυτό και το εκλάβει ως αδυναμία ή μειονεξία δεν θα περάσει καλά. Αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν μπορείς να λες το έκανε και ο άλλος ή να ρωτάς αν πήραν επιστροφή αυτοί που την καθιέρωσαν επειδή πήρες εσύ που την είχες καταγγείλει. Αν το πεις σε ρωτάνε: αν πήγαιναν όλοι αυτοί να πνιγούν θα πήγαινες κι εσύ ;

Κύριε Ραγκούση η περίπτωσή σας δεν είναι μόνο πολιτική. Είναι και βαθιά ηθική.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com