Λεωνίδας Αθανασιάδης: “Με τον λαό και την κοινωνία θα είμαι…”

Μια συνέντευξη-συζήτηση με τον Λεωνίδα Αθανασιάδη, υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Πειραιώς με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

by ΜΑΡΙΑ ΑΝΘΗ

Σε μια συνάντησή μας με τον Λεωνίδα Αθανασιάδη, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το διάστημα αυτό που διανύουμε και ζούμε στην πολιτική ζωή του τόπου, ήταν περισσότερο μια συζήτηση για τις τάσεις των πολιτών. Για μια πολιτική κατεύθυνση όταν πια οι υποσχέσεις έχουν τελειώσει. Βέβαια μιλάει και για την παράταξή του, καθώς ο αντίλογος υπάρχει και πάντα θα υπάρχει από τον κάθε ένα από εμάς, εφόσον ζούμε σε εποχή όπου αναζητάμε, ένα καλύτερο αύριο.

Συνέντευξη στη Μαρία Άνθη

  • Κύριε Αθανασιάδη εν μέσω πολλών και διαφόρων συγκυριών σε πολλά επίπεδα της ζωής του τόπου, κάπως αθρόα βλέπουμε να ξεκινάει μια προεκλογική περίοδος η οποία το ερχόμενο διάστημα θα βρεθεί μπροστά μας. Μεγάλα και μικρά κόμματα ανασυντάσσονται γίνονται ζυμώσεις χωρίς να ανοίγουν τα χαρτιά τους σε εσωκομματικό επίπεδο. Εσείς είσθε νέος υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Πειραιώς, προετοιμάζεσθε για τις ομιλίες σας. Με ποιους άξονες θα κινηθείτε, τι έχει για εσάς προτεραιότητα; Γιατί κατεβαίνετε στο πολιτικό στίβο;

Είμαι στην πολιτική όχι για τους τίτλους αλλά διότι θέλω να προσφέρω. Το θεωρώ δημιουργία να δραστηριοποιούμαι σε μια κατεύθυνση που θα έχει άξονα τον κοινωνικό τομέα και όχι τόσο τις προσωπικές φιλοδοξίες. Η προσφορά στα κοινά είναι μια αξία την οποία διδαχθήκαμε από την αρχαιότητα έτσι ώστε να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι αδρανείς.

Όπως είπατε είναι μία δύσκολη περίοδος από κάθε άποψη για τη χώρα. Κάθε εποχή έχει τα δικά της. Ποτέ δεν ήταν τα πράγματα ρόδινα για κανέναν. Οφείλουμε όλοι, λοιπόν, να παλέψουμε ο καθένας από το δική τη σκοπιά. Το κοινωνικό επίπεδο, για μια πολιτική δικαιότερη, έχει για μένα προτεραιότητα ως νέος βουλευτής κι έχω κάτι νέο να κομίσω.

Αρκεί να βρεθώ στο χώρο των μαχών να δοκιμαστώ, να διαθέσω χρόνο και γνώση όπου χρειάζεται. Θεωρώ ότι πλέον οι πολίτες δεν αρκούνται στον ξύλινο πολιτικό λόγο και σε υποσχέσεις, αν και ο καθένας δείχνει αργά ή γρήγορα ποιος είναι. Και ο σοφός λαός στις εκλογές με την ψήφο του, δίνει ακριβοδίκαια το ποσοστό στον κάθε ένα που του αναλογεί. Όσον αφορά τη Β’ περιφέρεια Πειραιώς άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι η μείωση της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας, η προστασία του περιβάλλοντος με την δημιουργία χώρων πρασίνου και ψυχαγωγίας, η δημιουργία ισχυρού κοινωνικού κράτους και φυσικά η επέκταση των σταθερών μέσων μαζικής μεταφοράς στις ήδη αποκλεισμένες περιοχές μας.

  • Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται περισσότερο ο Έλληνας πολίτης όσο ποτέ άλλοτε, δεδομένου ότι οι προσδοκίες της κοινωνίας δεν είναι εκείνες που γνωρίζαμε, όσον αφορά το χώρο του κέντρου όπου κινείστε εσείς. Έχουν αλλάξει οι τάσεις, οι ανάγκες όπως και οι ρυθμοί ζωής.

Ναι έχετε δίκιο έχουν αλλάξει. ‘Έχει απαξιωθεί ο Έλληνας πολίτης. Περάσαμε και περνάμε ακόμα μια δύσκολη οικονομική περίοδο με κρίση οικονομική και πολιτικής κουλτούρας θα έλεγα. Με συρρίκνωση της προσφοράς και ζήτησης στην εργασία. Εκείνο που θέλει ουσιαστικά είναι αυτό να εξασφαλίσει. Βλέπει τώρα και τα επιδόματα ως κάτι νέο που δεν το ήξερε αλλά δεν φθάνουν αυτά για να διορθώσουν τα προβλήματα. Με ψίχουλα για τους πολλούς και δώρα για τους λίγους.

Όλα αυτά όμως δεν θέλουν προσπάθειες; Οι σφυγμομετρήσεις καταγράφουν τον παλμό αυτό και οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να τον αγνοήσουν· είναι κάτι που θέλει τη θέληση και τη πολιτική βούληση ώστε να γίνει το ιδανικότερο για τα νοικοκυριά. Τώρα, όσον αφορά τις θέσεις μου και στην περιφέρειά μου, το ίδιο θα πράξω για τα κοινά συμφέροντα, τα συλλογικά. Με μπροστάρη τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, προτείναμε και επιμένουμε στην μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, καθώς επίσης και στους τομείς ενέργειας και καυσίμων.

  • Στη Β’ Πειραιώς έχετε κάνει κάποιες ομιλίες ή συγκεντρώσεις στο πρόγραμμά σας ήδη. Θα πάτε το επόμενο διάστημα να δείτε ποιους και γιατί;

Με τον λαό και την κοινωνία θα είμαι. Αρωγός στα προβλήματα του κόσμου. Από την θεωρία στην πράξη, θα έλεγα..

  • Τι το καινοτομικό κοιμίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πού διαφέρει ουσιαστικά σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση, σε τι ξεχωρίζει από τα άλλα κόμματα; Είναι καλύτερο ως προς τη διαχείριση; διότι όλοι λένε ότι είναι καλύτεροι διαχειριστές, είναι θέμα προσώπων; 

Δεν είναι θέμα προσώπων η διαχείριση. Διαφωνώ κάθετα με όσους το λένε. Είναι θέμα πολιτικής άποψης και ιδεολογικής κατεύθυνσης θα έλεγα. Το πρόγραμμά μας ξεχωρίζει γιατί έχει πάνω απ’ όλα σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, αυτή είναι η καινοτομία του. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν υπόσχεται, ούτε λαϊκίζει. Δεν είναι θέμα προσώπων η διαχείριση. Διαφωνώ κάθετα με όσους το λένε. Είναι θέμα πολιτικής άποψης και ιδεολογικής κατεύθυνσης θα έλεγα.

  • Κύριε Αθανασιάδη είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε την ιδεολογία νέων υποψηφίων και ξέρετε γιατί; Διότι δεν αρέσκεται πλέον ο κόσμος σε προπαγάνδα και μεγάλα λόγια και υποσχέσεις όταν τα όνειρα δεν έχουν αντίκρισμα και καταλαβαίνεται τι εννοώ για τις νέες γενιές· επομένως, η παιδεία, η δικαιοσύνη είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση που αν δεν έχεις αυτά τα στοιχειώδη η ελευθερία η ίδια, μπαίνει σε αμφισβήτηση. Και ξέρετε εκτός από κρίση οικονομική ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και την κρίση στις αξίες. Κι έρχεσθε εσείς να κομίσετε όπως μας είπατε τη μεταρρύθμιση ή τη νέα ιδέα. Τη στιγμή που οι περισσότεροι αν όχι όλοι αναρωτιούνται σε τι πλέον να πιστέψουν; Είναι μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων…

Κα Άνθη όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πρέπει να είσαι κάπου. Για να ριχτείς στην πολιτική αρένα μόνος σου δεν γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που με εκφράζει χρόνια τώρα από τον ιστορικό μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι και σήμερα.

Το ζω, το βιώνω αυτό που λέτε. Οι αξίες αποκτούν νόημα όταν η λογική πρυτανεύσει και φύγουμε από την αλαζονεία, τον παραλογισμό και τον λαϊκισμό. Είμαι μέσα στην κοινωνία, δεν είμαι αποστασιοποιημένος, σε μια καρέκλα να μην ξέρω τι μου γίνεται για αυτό δεν ετοιμάζω ποτέ τα μεγάλα. Η σωφροσύνη είναι σαν αρχή μου. Τώρα το τι θα γίνει και πώς θα εκλεγώ κανείς δεν μπορεί απόλυτα να γνωρίζει.

Θεωρώ πάντως, όπως σας είπα και στην αρχή, ότι ως ενεργοί πολίτες να συμμετέχουμε στα κοινά κι αν είναι δυνατόν οι περισσότεροι γιατί τίποτα έτοιμο δεν θα έλθει ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν υπόσχεται όπως κάνουν άλλοι. Εγγυάται μια σειρά μεταρρυθμίσεων όπως:

Την προστασία της Κύριας Κατοικίας. Την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, για πάψει η κοινωνία να έχει θηλιά στο λαιμό της. Την ενίσχυση των εισοδημάτων των Εργαζομένων, για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση. Την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την αναδόμηση του Κοινωνικού Κράτους. Την προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Την αξιοπρεπή ζωή όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Λεωνίδας Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Γεώργιο Βέροιας και κατοικεί στη Νίκαια. Σπούδασε στη σχολή ΣΕΥΠ-ΤΕΙ Πατρών. Το 1992 προσελήφθη στο Νοσοκομείο Μεταξά, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Από τα 18 του χρόνια δραστηριοποιείται στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και ως φοιτητής εντάσσεται ενεργά στην ΠΑΣΠ –Πατρών. Για 14 χρόνια (1995-2009) διατελεί πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεταξά. Το 2006 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχία Πειραιά, ενώ το 2008 αναλαμβάνει καθήκοντα Αντινομάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Νομαρχία Πειραιά με απόφαση του Νομάρχη Γιάννη Μίχα. Το 2009 ορίστηκε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας Πειραιά. Το 2010 αναλαμβάνει Αντινομάρχης στην Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών –Πειραιώς. Την ίδια χρονιά εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής και αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα ΕΣΠΑ και Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με απόφαση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Το 2015 κατεβαίνει υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ και από το 2019 έως το Μάϊο του 2022, Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής της Β’ Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή