Μαζεύονται «σύννεφα» στο ΠΑΣΟΚ – Οι «γκρίνιες» για την τακτική Ανδρουλάκη

Πολλά σύννεφα έχουν μαζευτεί τελευταία πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ενδεχόμενο της απώλειας της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις, κάτι λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ και η συζήτηση γύρω από το υπαρκτό έλλειμμα ηγετικότητας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εντείνεται.

by Times Newsroom

Ο ίδιος επέλεξε να παρέμβει με δύο κινήσεις.

» Η πρώτη, να πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρα δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, λαμβάνοντας το ρίσκο να βάλει ο ίδιος τον πήχη για τον εαυτό του και αναδεικνύοντας την Κυριακή 9 Ιουνίου σε ημέρα που θα επιβεβαιωθεί ή θα αμφισβητηθεί.

» Η δεύτερη, να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά για αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη, με εκείνη τη φράση ότι ο πρωθυπουργός προτιμά αντιπολίτευση… life style. Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές θα είναι αντικειμενικά και αναμέτρηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση και αυτή η τοποθέτηση ενέχει σημαντικό ρίσκο.

Δημοσκόπηση

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι μόνο μία δημοσκόπηση έδειξε το ΠΑΣΟΚ κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της εταιρίας Interview, και στις δημοσκοπήσεις των άλλων εταιριών το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με πολύ μικρό προβάδισμα, κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους.

Λένε ότι στις ευρωεκλογές το 17% είναι εφικτό, ότι μπορεί το ποσοστό που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ να είναι μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα το κάτω όριο είναι το 15%.

Δεν παραδέχονται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προσβλέποντας σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παραδέχονται επίσης αυτό που επεσήμαναν στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι. Οτι, μεταξύ άλλων, στο ΠΑΣΟΚ στοίχισε τις τελευταίες ημέρες η ασαφής στάση του στο θέμα των πανεπιστημίων, η οποία κατέληξε σε αρνητική ψήφο!

Το κρίσιμο ερώτημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι αν μπορεί να ανατρέψει το σημερινό κλίμα, στον χρόνο που απομένει έως τις εκλογές. Στελέχη μπαρουτοκαπνισμένα, που ωστόσο παραμένουν εκτός ηγετικής ομάδας, παρατηρούν με απαισιοδοξία για τη συνέχεια ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ διασπασμένο και τη Ν.Δ. να αντιμετωπίζει σημαντικές φθορές και διαρροές, κυρίως προς τα δεξιά της, στις μετρήσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατοχυρώσει ακόμα τη δεύτερη, δημοσκοπικά, θέση.

Και πως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται σε ηγετικό προφίλ κάτω από τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Τα αυτογκόλ και οι… πρωτοβουλίες

Στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός. Στελέχη λένε ότι εδώ και μήνες φαίνεται πού πάει το πράγμα και η ηγετική ομάδα δεν κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση. Αντιθέτως, σε θέματα που έκαναν μεγάλο γκελ στην κοινή γνώμη, όπως π.χ. το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κατάφερε να τα μετατρέψει σε αυτογκόλ!

Επιπροσθέτως, όσοι ζητούν πρωτοβουλίες δεν εννοούσαν τον αποκλεισμό του νυν αρμόδιου τομεάρχη Μανώλη Χριστοδουλάκη και πρώην αρμόδιου τομεάρχη από την εκδήλωση του κόμματος για την κλιματική αλλαγή.

Περιμένουν ωστόσο την οριστικοποίηση του ευρωψηφοδελτίου, ελπίζοντας ότι θα μπουν πρόσωπα που θα κάνουν θετικό γκελ στην κοινή γνώμη και κυρίως στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή του εργατολόγου Κωνσταντίνου Τσουκαλά, της εκπαιδευτικού Μαρίας Δαφέρμου και της μηχανικού Ολγας Μαρκογιαννάκη κρίνεται ως θετική αρχή που χρειάζεται συνέχεια.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com