Μενδώνη στον Guardian: «Η Ελλάδα έτοιμη να αναπληρώσει το κενό στο Βρετανικό Μουσείο, αν επιστρέψουν τα Γλυπτά»

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, λέγοντας ότι, εάν επέστρεφαν στην Αθήνα, η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη να στείλει στο Λονδίνο άλλα σημαντικά αντικείμενα.

by Times Newsroom

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αποχωριστεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της για να «καλύψει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο, εάν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν στην Αθήνα, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας.

Μιλώντας στον Guardian, η Λίνα Μενδώνη υποσχέθηκε ότι οι ελληνικές αίθουσες του μουσείου του Λονδίνου δεν θα αδειάσουν ποτέ.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», είπε. «Σε περίπτωση που τα γλυπτά επιστρέψουν στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να οργανώσει εναλλασσόμενες εκθέσεις σημαντικών αρχαιοτήτων που θα καλύψουν το κενό».

Ερωτηθείσα εάν συγκεκριμένα έργα είχαν ζητηθεί από το Λονδίνο, η υπουργός επέμεινε ότι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις δεν είχαν επεκταθεί σε «συγκεκριμένα αντικείμενα».

Ο Guardian γράφει ότι για πρώτη φορά έδωσε μια γεύση για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει η Αθήνα για να αποζημιώσει το Βρετανικό Μουσείο για την παραχώρηση των γλυπτών λέγοντας ότι οποιεσδήποτε αρχαιότητες σταλούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι επίσης πόλος έλξης του κοινού.

«[Θα] καλύψουν το κενό, θα διατηρήσουν και θα ανανεώνουν συνεχώς το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών για τις ελληνικές αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, αν και προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και όλες οι λεπτομέρειές της θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία για την πολιτιστική κληρονομιά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com