Μηταράκης: Συνάντηση για το Μεταναστευτικό με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της καταπολέμησης των κυκλωμάτων

by Times Newsroom

Ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Αμπντούλα Σαχίντ, με κύριο θέμα συζήτησης το Μεταναστευτικό, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε τη σημασία της καταπολέμησης των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και των παράνομων διελεύσεων, αλλά και την ανάγκη να ρυθμιστεί αποτελεσματικά η νόμιμη μετανάστευση προς όφελος των χωρών υποδοχής και των ίδιων των μεταναστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι προκλήσεις του Μεταναστευτικού, όπως αναδεικνύεται και μέσα από το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης που τίθεται σε επισκόπηση αυτές τις μέρες στη Γενική Συνέλευση.

Επίσης, ο υπουργός προσέφερε στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών γραβάτα στην οποία απεικονίζονται τα «Ξυστά» στο Πυργί της Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή