Μητσοτάκης στο CNN: «Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία»

«Η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

by Times Newsroom

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σχετικά με την συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως: «Θα συναντηθώ με Τούρκο πρόεδρο σε λίγες ώρες πριν από την γ.γ., του ΟΗΕ και οι δύο επανεκλεγήκαμε μετά τις εκλογές που έγιναν το καλοκαίρι  και θα συνεχίσουμε τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες μας, βεβαίως και έχουμε μεγάλες διαφορές, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών. Θέλουμε να συνεργαστούμε σε πολλά θέματα που αφορούν και τους δύο. Στις κοινές προκλήσεις την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων για την Τουρκία πως:«Είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία για παράδειγμα τις θαλάσσιες ζώνες μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι εύκολο να επιλυθούν αυτά τα θέματα, αλλιώς θα είχαν επιλυθεί εδώ και καιρό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ούτε χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί ο ένας απέναντι στον άλλον και να σπρώχνουμε σε ένοπλη σύγκρουση… μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στα θέματα εδαφικά θέματα. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, αυτό θα ήθελα να πετύχω στη συνάντησή μου με τον Ερντογάν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σχετικά με την κλιματική αλλαγή πως: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή».

Σε ερώτημα για το αν ο τουρισμός κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή και όσα αυτή μπορεί να επιφέρει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο. Ίσως είναι μια ευκαιρία μέσω της κλιματικής αλλαγής να προωθήσουμε στον κόσμο πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και τον Απρίλιο».

«Η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com