Μπριζίτ Μακρόν: Κάνει μήνυση για fake news που την εμφανίζουν ως άνδρα

Η Μπριζίτ Μακρόν έκανε μήνυση και προχωρά σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Νατάσα Ρέι, η οποία έκανε περίεργους ισχυρισμούς ότι η Γαλλίδα Πρώτη Κυρία γεννήθηκε άντρας.

by Times Newsroom

Η ακρόαση μεταφέρθηκε από τον Μάρτιο του 2025 στις 19 Ιουνίου 2024, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου του Μακρόν μετά τους ισχυρισμούς της Ρέι ότι γεννήθηκε με το όνομα Jean-Michel Trogneux.

Τον περασμένο μήνα, η Αμερικανίδα συντηρητική σχολιαστής Candace Owens ανέβηκε στο Twitter για να διαφημίσει την αμφιλεγόμενη θεωρία αφού μίλησε για λίγο σε ένα επεισόδιο του Candace Owens Podcast της.

Είπε ότι «θα διακυβεύσει ολόκληρη την επαγγελματική της φήμη» στην ήδη καταρριφθείσα θεωρία ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άντρας.

Μετά τη συνέντευξη με τη Ρέι, 48 ετών, σε ένα κανάλι στο YouTube στα τέλη του 2021, ο δικηγόρος Ζαν Εννοσί είπε ότι οι φήμες γύρω από την 70χρονη σύζυγο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν συνέχισαν να τροφοδοτούνται.

Πηγές από το περιβάλλον της συζύγου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχαν δηλώσει στην εφημερίδα Le Figaro πως η οικοδέσποινα του Ελιζέ λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της τις παράλογες φήμες και σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά των προσώπων που διαδίδουν ψεύδη για την ταυτότητά της.

Ως εκ τούτου, ο Εννοσί ζήτησε να επιταχυνθεί η ακρόαση, καθώς έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με το πώς οι φήμες εξαπλώθηκαν πέρα ​​από τη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε επίσης: «Τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα διεθνώς, μέσω της Trumpist influencer Candace Owens, η οποία μετέδωσε την είδηση, ένιωσα ότι η ζημιά στους πελάτες μου αυξανόταν μέρα με τη μέρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια Πρώτη Κυρία πέφτει θύμα fake news για την σεξουαλική της ταυτότητα. Το 2017 το ίδιο είχε συμβεί στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα αλλά και στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν που έπεσαν θύμα ψευδών ειδήσεων για την σεξουαλική της ταυτότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com