NBC: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μα….» τρεις φορές

Εκνευρισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος με τις επιλογές του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τη Γάζα

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν φέρεται να αποκάλεσε «μα….» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, και μάλιστα τρις, επισημαίνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτός «ο τύπος», φρενάρει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC, ο Μπάιντεν εξέφρασε την απογοήτευσή του σε πρόσφατες ιδιωτικές συζητήσεις, ορισμένες από αυτές με χορηγούς της προεκλογικής του εκστρατείας, για την αδυναμία του να πείσει το Ισραήλ να αλλάξει τη στρατιωτική του τακτική στη Λωρίδα της Γάζας, και έχει κατονομάσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ως το κύριο εμπόδιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου του «κάνει τη ζωή κόλαση» και είναι αδύνατον να διαπραγματευτεί μαζί του, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχόλια του Μπάιντεν και ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Οι περιγραφές του Τζο Μπάιντεν για τις συνομιλίες του με τον Νετανιάχου σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του είναι… διανθισμένες με περιφρονητικές αναφορές για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Τον αποκαλεί με φράσεις όπως «αυτός ο τύπος» και σε τουλάχιστον τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ…α».

Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά σχόλια του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δύο ηγέτες έχουν μια σχέση σεβασμού. «Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πού διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά πρόκειται για μια σχέση δεκαετιών που σέβεται δημόσια και ιδιωτικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com