Νέα Αριστερά: Παρουσιάστηκε το λογότυπο του νέου κόμματος των «11» – Χαρίτσης: «Το μέλλον μας ανήκει»

«Νέα Αριστερά» θα είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που σχημάτισαν οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

by Times Newsroom

Το νέο όνομα καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συγκροτήσουν 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Την παρουσίαση έκανε η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου κόμματος, Αλέξη Χαρίτση.

«Θέλουμε μια αριστερά που δεν θα αναλώνεται σε τοξικούς καβγάδες στο διαδίκτυο, αλλά θα δίνει μάχη μέσα στη κοινωνία και θα προτείνει πραγματικές λύσεις με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με ισότητα, δικαιοσύνη, δουλειά, κοινωνικό κράτος και δημοκρατία που θα βαθαίνει το περιεχόμενό της» τόνισε ο επικεφαλής του νέου σχήματος περιγράφοντας τα διακυβεύματα της Νέας Αριστεράς.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε δριμείες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη τονίζοντας πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα ηγετική ομάδα, «κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς, παράγει σκανδαλολογικό λαϊκισμό, έχει συντηρητικές θέσεις».

Η παρουσίαση του νέου ονόματος έγινε παράλληλα με την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha.

Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι στο τραπέζι είχαν πέσει διάφορα ονόματα. Ύστερα από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις, κατέληξαν στο όνομα, το οποίο εκ των πραγμάτων θα πρέπει να επικυρωθεί και από ένα ιδρυτικό συνέδριο στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, οι «11» προχωρήσουν στη δημιουργία νέου φορέα, που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Εκεί θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις της ευρύτερης Αριστεράς και να αξιοποιηθούν πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ασκούνται πιέσεις και στον Πέτρο Κόκκαλη να ενταχθεί στο σχήμα και να μην προχωρήσει στη δημιουργία δικής του κίνησης που θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Παραλλήλως, αναμένουν και τις οριστικές αποφάσεις του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος εκτιμάται πως θα ακολουθήσει το νέο σχήμα, ωστόσο πρέπει να επιλύσει κάποιες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με το ινστιτούτο «ΈΝΑ».

Στη Νέα Αριστερά έχει γίνει και η πρώτη κατανομή των ρόλων, καθώς οι κύριοι Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ η Πέτυ Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα σχετικά θα επισημοποιηθούν με επιστολή που θα σταλεί τα προσεχή 24ωρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Θα πρέπει να επιλυθούν και διάφορα διαδικαστικά, όπως ο χώρος που θα κάθονται στο κοινοβούλιο οι έντεκα βουλευτές, καθώς και τα γραφεία που θα τους παραχωρηθούν.

Αναζητείται, επίσης, το πρόσωπο που θα χρεωθεί τα θέματα του τύπου, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κάνει λόγω χρόνου ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρώτη διαφοροποίηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισαν παρών σε άρθρα για τα κόκκινα δάνεια

Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

Κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών». Εξαίρεση αποτέλεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

Νέα Αριστερά: Η απουσία, τα πηγαδάκια των «11» και εκείνοι που δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα

Η συνάντηση των «11» στη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έδειξε τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Oι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στη Βουλή, στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε μία πρώτη «πρόβα» για την ΚΟ τους, φόρεσαν άπαντες σακάκια και κάθισαν μαζί στα έδρανα.

Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi διακρίνεται η Έφη Αχτσιόγλου να κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και η Πέτη Πέρκα δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Από πίσω κάθονται οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μερόπη Τζούφη και Θεανώ Φωτίου. Απών ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μάλιστα δεν έλειψαν τα χαμόγελα με την Έφη Αχτσιόγλου να εμφανίζεται με αρκετά καλή διάθεση στα φωτογραφικά καρέ:

Στον αντίποδα, «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε από δίπλα τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έλενα Ακρίτα, Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς δεν έριξαν… βλέμμα στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που περνούσε δίπλα τους με σφιγμένα χείλη.

Καμία διάθεση για επικοινωνία δεν φάνηκε πως είχαν Έφη Αχτσιόγλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com