Νέα κυβέρνηση: Αυτές είναι οι 15 γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο

Συνολικά 15 γυναίκες βρίσκονται στην νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26.6) από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να ορκιστεί αύριο Τρίτη (27.6) το μεσημέρι, η γυναικεία εκπροσώπηση είναι αυξημένη σε σχέση με την πρώτη κυβερνητική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τις 15 γυναίκες που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση οι πέντε βρίσκονται σε θέσεις Υπουργών, ενώ δέκα είναι σε θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Ειδικότερα γυναικεία υπόθεση φαίνεται ότι είναι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Υπουργός ορίστηκε η βουλευτής της Ανατολικής Αττικής, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία στις εκλογές της 21ης Μαΐου ρίχτηκε για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού, βγαίνοντας πρώτη στην περιφέρειά της. Υφυπουργός η Μαρία Κεφάλα. Μόνο γυναίκες βρίσκονται στο τιμόνι και του Υπουργείου Τουρισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την Όλγα Κεφαλογιάννη για υπουργό και την Έλενα Ράπτη για υφυπουργό.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είναι νέα υφυπουργός. Η Νίκη Κεραμέως είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρώτο στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου. Υφυπουργός στο ΥΠΕΣ η Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Μπορεί η κ. Κεραμέως να έφυγε από το Υπουργείο Παιδείας, όμως αμετακίνητη παρέμεινε στο υφυπουργείο της η Ζέττα Μακρή, ενώ νέο προσθήκη αποτελεί η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο Υπουργείο Υγείας αναπληρώτρια υπουργός αναλαμβάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών υφυπουργός η Χριστίνα Αλεξοπούλου. Υφυπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Αλεξάνδρα Σδούκου. Στη θέση της υφυπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Αμετακίνητη στο Υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη. Στο ίδιο γραφείο στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα παραμείνει η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com