Νέες ταυτότητες: Οι ψεκασμένες θεωρίες στη Βουλή – Νάτσιος: Περιέχουν μικροτσίπ, στυγνό φακέλωμα

Τις... ψεκασμένες θεωρίες περί… τσιπ στις νέες ταυτότητες υιοθετεί ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη Δημήτρης Νατσιός.

by Times Newsroom

«Η αντίδραση, ανησυχία και διαμαρτυρία από πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι απόλυτα δικαιολογημένη», χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Η ΝΙΚΗ πρώτη έθεσε στο Κοινοβούλιο το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, με τις οποίες δήλωσε εξαρχής την κάθετη αντίρρησή της, παροτρύνοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να μην βιαστεί να παραλάβει τις νέες ψηφιακές ταυτότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Νατσιό, «είναι στο συμφέρον του Έλληνα πολίτη να έχουμε ένα ασφαλές μέσον ταυτοποίησης. Οι ταυτότητες μπορούν να είναι εξαιρετικά ασφαλείς χωρίς μικροτσίπ, όπως πχ είναι τα διπλώματα οδήγησης. Για τον σκοπό αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στα κράτη μέλη να έχουν ασφαλείς ταυτότητες αλλά δεν υποχρεώνει κανένα κράτος στη χρήση μικροτσίπ. Ωστόσο, οι νέες ταυτότητες όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι ταυτότητες που φέρουν μικροτσίπ και τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής δεδομένων RFID (αρ εφ αϊ ντι). Δηλαδή θα μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για τις οποίες θα έχει άγνοια ο κάτοχός της. Θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές βάσεις δεδομένων για να γίνεται και κάρτα πολίτη, κάρτα δικαιωμάτων δηλαδή».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντοτε με τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, ότι «οι ταυτότητες αυτές εξελίσσονται σε στυγνό φακέλωμα του πολίτη, μάλιστα από μία κυβέρνηση η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα στις υποκλοπές, τη χειραγώγηση και την υποχρεωτικότητα. Θυμίζουμε ότι τα κόμματα της εξουσίας έκαναν τόση φασαρία στο παρελθόν να αφαιρέσουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες αλλά τώρα τις φορτώνουν με την δυνατότητα να αποθηκεύονται όλες μας οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Αυτό είναι υποκρισία και φακέλωμα και η ΝΙΚΗ το καταδικάζει».

Ψεκασμένες θεωρίες και ουρές για τις ταυτότητες

Γενικός… ξεσηκωμός κατά των νέων ταυτοτήτων της ελληνικής Πολιτείας, οι οποίες θα εκδίδονται από τον επόμενο μήνα, επικρατεί στις τάξεις των… «πιστών» και όχι μόνο.Εκατοντάδες από αυτούς συνωστίζονται στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και να συνεχίσουν για μία δεκαετία να κρατούν στα χέρια τους τη γνωστή μπλε χάρτινη ταυτότητα, ώστε να μην αναγκαστούν να έχουν από τον Σεπτέμβριο τη νέα ψηφιακή έκδοση.

Σιγοντάρουν

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν διάφοροι θερμόαιμοι κληρικοί αλλά και πολιτικοί, οι οποίοι σιγοντάρουν τις κινητοποιήσεις. Μεθαύριο, στο Ρέθυμνο είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά των νέων ταυτοτήτων, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η Θεσσαλονίκη και μία εβδομάδα αργότερα η Αθήνα. Το σκηνικό θυμίζει τη διαμάχη των ταυτοτήτων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, Χριστόδουλου. Ομως, από τότε πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια. Οι πρωταγωνιστές της πρώτης σύγκρουσης βρίσκονται εκτός πλάνου, ενώ οι σημερινοί δείχνουν αποφασισμένοι να χειριστούν διαφορετικά το θέμα. Οι γραφικότητες, οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και τα fake news δεν θα σταθούν εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει… τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο της ταυτότητας, υιοθετώντας τις γνωστές «ψεκασμένες» θεωρίες που διακινούνται από παραθρησκευτικούς κύκλους και άλλες ομάδες στο Διαδίκτυο. Πάντως, την περασμένη εβδομάδα ο φρουρός του αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν στις 02:00 είδε τρεις… θρησκευόμενους πολίτες να στέκονται στην είσοδο του κτιρίου. Οταν τους ρώτησε τι ήθελαν, πήρε την απάντηση ότι ήρθαν από νωρίς για να πιάσουν σειρά καθώς θέλουν να ανανεώσουν την αστυνομική ταυτότητά τους! Ωρα με την ώρα, οι ενδιαφερόμενοι για να αλλάξουν ταυτότητα πλήθαιναν και έκτοτε καθημερινά σχηματίζονται ουρές έξω από το αντίστοιχο γραφείο. Η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη, ώστε η αστυνομική διεύθυνση αναγκάστηκε να… διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του γραφείου ταυτοτήτων! Ετσι, από σήμερα θα λειτουργεί από 07:30 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:30 έως τις 15:00. Τις Κυριακές θα είναι κλειστό.

Βόρεια

Σχεδόν η ίδια εικόνα και στα αντίστοιχα γραφεία ταυτοτήτων σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Εβρο. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η προσέλευση είναι αυξημένη τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους που δεν θέλουν τη νέα ψηφιακή ταυτότητα και έτσι αντικαθιστούν την υπάρχουσα, η οποία έχει ισχύ για δέκα χρόνια. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Η αστυνομική διεύθυνση δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες περί αύξησης της προσέλευσης στα γραφεία ταυτοτήτων. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα λεωφορείο μισθωμένο από μοναστήρι στάθμευσε έξω από αστυνομικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης και αποβίβασε… καλόγριες, οι οποίες μαζικά ήθελαν να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους.

Πάτρα

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Πάτρας, όπου σύμφωνα με το pelop.gr, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά,. Την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η άτυπη λίστα είχε… 100 ονόματα! Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και το γραφείο ταυτοτήτων λειτουργούσε από τις 14:30 και μετά, πολλοί είχαν πάει από τις 05:00 για να πιάσουν σειρά. Μάλιστα αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθούσε να πείσει τους περίπου 50 συγκεντρωμένους πολίτες ότι θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι από δύο αστυνομικούς που βρίσκονταν σε βάρδια.

Ακόμη και στο Λεκανοπέδιο σχηματίζονται ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα. Για παράδειγμα, στο Περιστέρι το γραφείο ταυτοτήτων αρχίζει τη λειτουργία του στις 08:00, ενώ τα στελέχη του τμήματος προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους να είναι τουλάχιστον από τις 06:00 στο χώρο, προκειμένου να πιάσουν σειρά.

Γ. Οικονόμου: Δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων

«Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούργιες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Eνωση», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου (ΣKAΪ) και πρόσθεσε:

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα, που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούργιες ταυτότητες…».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com