Νίκος Δένδιας: «Σε λίγο για να ψαρέψω στο Αιγαίο, θα πρέπει να ρωτήσω τον Τούρκο» – Τι αποκάλυψε για τον αντι-drone θόλο

«Σιγά μην ζητάμε και οικοδομική άδεια από την Άγκυρα, για να χτίσουμε στα νησιά μας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην έντονη τουρκική προκλητικότητα.

by Times Newsroom

Ο Νίκος Δένδιας, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παράγει η ίδια μέρος των εξοπλιστικών της, ώστε να έχει αυτάρκεια στον τομέα της άμυνας.

«Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλα βήματα στα Drones», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή.

Ερωτώμενος για τα σχεδιαζόμενα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και τις παράλογες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο ίδιος σχολίασε δηκτικά ότι «σε λίγο αν θέλω να ψαρέψω, θα πρέπει να ρωτήσω τον Τούρκο». «Σιγά μην ζητάμε και οικοδομική άδεια από την Άγκυρα, για να χτίσουμε στα νησιά μας», πρόσθεσε.

«Αν είναι δυνατόν να ζητάμε άδεια από την Τουρκία για θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αιτιάσεις ολοένα και αποθρασύνονται. «Υπάρχει και καχυποψία, ότι κάνει η Ελλάδα, το βλέπουν σαν αμφισβήτηση των δικαιωμάτων τους».

Νίκος Δένδιας: Τι είπε για τον αντι- drone θόλο

Για τον τρόπο που το Ισραήλ αναχαίτισε τους πυραύλους του Ιράν ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι μέσα στον σχεδιασμό μας υπάρχει η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης.

«Η χώρα πρέπει να κλείσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.«Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι – drone θόλο».

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις δεν εκτίμησε την κατάσταση, πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων.

Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, όμως υπάρχει προβλεφθείσα δαπάνη που εντάσσεται στην ατζέντα του 2030», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com