Ντούλες για τη σύλληψη του Γκόρου: Κινήσεις μαριονέτας από τον Ράμα

Από την Κορυτσά, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σχολίασε τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, ως κίνηση του Ράμα.

by Times Newsroom
  • Από την ιστοσελιδα Himara.gr

Από την Κορυτσά, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σχολίασε τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, ως κίνηση του Ράμα.

Σύμφωνα με τον Ντούλε, πρόκειται για «κινήσεις μαριονέτας σε θέατρο σκιών που επιδιώκουν να δυναμώσουν τον Ράμα στη Χιμάρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος, το σύνταγμα, η ευρωπαϊκή σύμβαση πρέπει να γίνονται σεβαστά στην Αλβανία και ότι είναι ανεξίτηλη κηλίδα για ένα κράτος δικαίου να κρατά τον Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή.

Ο Ντούλες χαρακτήρισε τη σύλληψη του Γκόρο ως πολιτική κίνηση που ενορχηστρώθηκε από τον μαέστρο Έντι Ράμα, περιγράφοντας τον Γκόρο ως θύμα του παιχνιδιού του Αλβανού πρωθυπουργού.

«Αυτές είναι οι κινήσεις του πρωθυπουργού Ράμα, κινήσεις που δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι κινήσεις μαριονετών στη σκηνή του θεάτρου σκιών που προσπαθεί να στήσει ο Έντι Ράμα στη Χιμάρα. Η ουσία του θέματος είναι μία και μοναδική, στη Δημοκρατία της Αλβανίας θα τηρηθεί το σύνταγμα, ο νόμος, οι ευρωπαϊκές συμβάσεις στις οποίες η χώρα είναι συμβαλλόμενο μέρος, θα γίνουν μέρος του καθημερινού σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας; Είναι μια ανεξίτηλη κηλίδα για την τάξη, το κράτος δικαίου, το κράτος που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε και τη δημοκρατία, η κράτηση του κ. Μπελέρη για 11 μήνες χωρίς στοιχεία, επιχειρήματα ή αποδείξεις. Επομένως, το θέμα είναι πολύ απλό, το συντομότερο δυνατόν, ο Μπελέρης θα πρέπει να ορκιστεί γιατί δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για μια τέτοια εξέλιξη, να αναλάβει τα καθήκοντά του και ταυτόχρονα η Χιμάρα χρειάζεται μια συνολική διαφάνεια στους νόμους με το θέμα των περιουσιών και κυρίως με αυτούς που έχουν ωφεληθεί από το νόμο των στρατηγικών επενδύσεων», είπε ο Ντούλες.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε αυτές τις δηλώσεις από την Κορυτσά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων αντιπολίτευσης του δήμου Χιμάρας

Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Η σκέψη του Ράμα να ορίσει δήμαρχο Χειμάρρας τον παλαιό σοσιαλιστή βουλευτή και καταγόμενο από την Δρόπολη, Βαγγέλη Τάβο, ακούστηκε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 2023. Ο Βαγγέλης Τάβος, προς τιμήν του, τότε το αρνήθηκε. Αποδεικνύεται όμως ότι στην Αλβανία τίποτα δεν ακούγεται τυχαία.

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες έγιναν τα ακόλουθα:
– 5 Μαρτίου 2024: Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε μία δίκη χωρίς στοιχεία.
– 14 Μαρτίου 2024: Ο Περιφερειάρχης Αυλώνα αντικαταστάθηκε ξαφνικά από τον Βαγγέλη Τάβο.
– 21 Μαρτίου 2024: Το συνταγματικό δικαστήριο νομιμοποίησε την προφυλάκιση του Μπελέρη.
– 23 Μαρτίου 2024: Προφυλακίστηκε ο εκλεκτός του Ράμα και χαμένος των δημοτικών εκλογών Γκέρκι Γκόρος που συνέχιζε να δημαρχεύει τη Χειμάρρα επί 10 μήνες μετά την ήττα του.

Τα ερωτήματα:

· Γιατί ο Ράμα όρισε τον Τάβο ως Περιφερειάρχη εννέα ημέρες πριν προφυλακιστεί ο Γκόρος; Μήπως για να του μεταβιβάσει την διοίκηση του δήμου Χειμάρρας μετά την προφυλάκιση Γκόρου; Μήπως στη συνέχεια να τον ορίσει και υποψήφιο για τις αναμενόμενες νέες δημοτικές εκλογές, μετά την οριστική καταδίκη του δημάρχου Μπελέρη;

· Γιατί η εισαγγελία του SPAK περίμενε τόσους μήνες για να συλλάβει τον Γκόρο; Μήπως περίμενε να τελειώσει η δίκη στο Συνταγματικό Δικαστήριο;

· Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και τον Artan Gatsi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζατσκα υπέρ του οποίου έγινε η πλαστογραφία για την οποία κατηγορείται ο Γκόρος;

· Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και αυτούς που έδωσαν στον Artan Gatsi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζατσκα το καθεστώς του στρατηγικού επενδυτή για ένα ακίνητο που απέκτησε με πλαστογραφία;

Μετά από αυτές της εξελίξεις πιστεύετε ακόμη στην ανεξαρτησία του Σπακ και γενικά της δικαιοσύνης;

Από την στιγμή που ο κ Ραμα έχει αποφασίσει οριστικά να παραβιάσει τους νόμους και το Σύνταγμα μην επιτρέποντας στον εκλεγμένο δήμαρχο να ορκιστεί θελουμε να του θυμίσουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου είχε πει ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές» για τον Δήμο της Χειμάρρας.

Αυτό σημαίνει μόνον ένα πράγμα: Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023.

Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας. Οι Χειμαρριώτες θέλουμε για δήμαρχο αυτόν που ψηφίσαμε και όχι τον αρεστό του Ράμα.

Δημοτικοί Σύμβουλοι αντιπολίτευσης Δήμου Χιμάρας
Χιμάρα 24.03.2024

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com