Ο κακός χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στη φωτιά από Τσίπρα

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, την ώρα που η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ως αδύναμη ή και ανύπαρκτη την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική ατζέντα.

by Times Newsroom

Αυτό που ξεκαθαρίζει έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι η στήριξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, που κράτησε την «ταμπέλα» ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει πάψει να προσπαθεί να πείσει για την ουδετερότητά του και τις δήθεν αποστάσεις από τον αλληλοσπαραγμό που επικρατεί στο κόμμα που ίδρυσε, από την παραίτησή του και μετά.

Χθες, έστειλε και δεύτερο μήνυμα στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη από τη Ρώμη. «Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις», σχολίασε με νόημα, ρίχνοντας για άλλη μία φορά την ευθύνη στους έντεκα της Νέας Αριστεράς για την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον κ. Τσίπρα, δεν απάντησαν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, καθώς αποφεύγουν επιμελώς να ανοίξουν μέτωπο μαζί του. «Απάντησε» όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οκτώ χρόνια πριν, το 2015.

«Είναι το χειρότερο που συνέβη στην Αριστερά και στην κοινωνία. Αυτό που κάνει και τώρα, που τρίβει τα χέρια του με αυτή τη διάλυση που προκάλεσε και σιγοντάρει ελπίζοντας ότι θα τον φωνάξουν ως Μεσσία στη συνέχεια, κι αυτό δείχνει μια ποιότητα», είπε για τον κ. Τσίπρα η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το είχα προβλέψει από το 2015. Εφυγα αφήνοντας καρέκλες. Τώρα έχουμε μια μάχη της καρέκλας, της χρηματοδότησης. Εκτιμώ ότι ο λόγος που γίνεται σταδιακά αυτό είναι γιατί κάποιοι ελπίζουν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και η ομάδα Τσίπρα που θέλησε να ελέγξει τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Νέα κόντρα

Σε αυτή τη μεγάλη συζήτηση που διεξάγεται εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβάλλονται σειρά επεισοδίων καθημερινά που «ρουφούν» κάθε σοβαρή ή ασόβαρη προσπάθεια γίνεται από την Κουμουνδούρου να επιτελέσει το ρόλο της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες, στο OPEN η Θεοδώρα Τζάκρη κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χυλός και ότι εξαερώνεται και απάντησε ότι από εκεί που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβλεπε πολιτικό κενό στα αριστερά, «τώρα κάνουν συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ».

«Από εκεί που εμείς οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν το πρόβλημα, τα σκουπίδια, οι ΠΑΣΟΚοι που κατέστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ», τώρα η Νέα Αριστερά -της οποίας είναι στέλεχος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος- βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, δείχνοντας έτσι την υποκρισία των στελεχών της Νέας Αριστεράς γενικά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ειδικότερα», είπε η κ. Τζάκρη.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πολιτική με συνθήματα. Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», είπε μεταξύ άλλων χθες στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και μιλώντας -μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο- και ο ίδιος για την ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ… τελείωσε»

Για τον κ. Τσίπρα μίλησε χθες και ο κ. Μαραντζίδης, που ο ίδιος τον είχε ορίσει σύμβουλό του για τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. «Σε αντίθεση με άλλα κόμματα εξουσίας, τη Ν.Δ. ή και το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, που το ενδεχόμενο μιας εκλογικής ήττας ενείχε πάντα το σοβαρό ενδεχόμενο της παραίτησης και της εκλογής νέου αρχηγού, στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά ήταν ταμπού. Κάθε φορά που έκανες μια τέτοια συζήτηση με τα πρωτοκλασάτα αλλά και τα μεσαία στελέχη του κόμματος έβλεπες κόμπιασμα και δισταγμό, λες και δεν είχε βιώσει στο παρελθόν του το κόμμα αλλαγές ηγεσίας…», έγραψε σε άρθρο του στο parallaximag.gr ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ που συμβούλεψε την Εφη Αχτσιόγλου εν όψει της αναμέτρησής της με τον Στέφανο Κασσελάκη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε για την επικράτηση Κασσελάκη: «Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Οχι βέβαια επειδή το είπα εγώ, αλλά για άλλους λόγους. Είτε επειδή, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, “εξαγοράστηκε” με επιθετικό τρόπο είτε επειδή το κόμμα “απήχθη” από αλλότριες ιδεολογικές δυνάμεις είτε, τέλος, γιατί στην απόγνωσή τους ή με διάθεση χαβαλέ και “φάσης” μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι (το 1% του εκλογικού σώματος) αποφάσισαν να οδηγήσουν χωρίς να το καταλάβουν έναν συλλογικό φορέα στην πολιτική του αυτοκτονία».

Αποστάσεις από Ανδρουλάκη

Ωστόσο, στο κάλεσμα αυτό δεν είναι έτοιμος να απαντήσει θετικά το ΠΑΣΟΚ. Για περιδίνηση στο χώρο της Αριστεράς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Τόνισε πως δεν θα είναι απαξιωτική η στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς τη Νέα Αριστερά, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν συμβεί και στο παρελθόν αυτά «και έπεφταν πάνω στα κόμματα σαν τα όρνια». «Oλα τα άλλα είναι ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα. Εμείς συζητάμε στη Βουλή, κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com