Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους νέους να ξεπεράσουν την πόλωση των κομμάτων

Συνάντησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου νέων της Θεσσαλονίκης

by Times Newsroom

Την εκτίμηση πως ο κύριος λόγος που η Ελλάδα «είναι πάρα πολύ πίσω» είναι ο μη υγιής δημόσιος διάλογος διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου νέων Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του δημοτικού συμβουλίου νέων και των alumni, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους νέους να ξεπεράσουν την πόλωση των κομμάτων και να δημιουργήσουν πεδία συναίνεσης.

Μίλησε για την αξία της συμμετοχής, τονίζοντας ότι «δεν θέλουν οι νέοι να είναι κλακαδόροι, αυτά είναι ξεπερασμένα, ανήκουν σε άλλες εποχές»

Ανέφερε ως παράδειγμα μη υγιούς διαλόγου τη συζήτηση για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, για τα οποία επισήμανε ότι μπορούν να συσταθούν στη χώρα μας με κριτήρια ακαδημαϊκά ερευνητικά, γεωγραφικά και οικονομικά, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

«Αυτά που λέω νομίζω ότι είναι κοινός τόπος και λογική. Όχι γιατί τα λέω εγώ, γιατί αυτό συμβαίνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους αγρότες, επισήμανε ότι Ελλάδα δεν έχασε λεφτά από τη νέα ΚΑΠ, όπως τα μεγάλα κράτη, γιατί έχει μικρό κλήρο, άρα μικρή αγρανάπαυση. Πρόσθεσε ότι υπήρξε λάθος σχεδιασμός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η κυβέρνηση προσπαθεί να το χρεώσει στην κακιά Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τους αγρότες στην Ημαθία και τα αιτήματα τους για το κόστος ενέργειας, για να τονίσει οι αγρότες αντιδρούν γιατί στη χώρα μας δεν έγινε πράσινη μετάβαση για το λαό, αλλά για τους «ολιγάρχες του φυσικού αερίου».

Όπως είπε, στα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη, προτεραιότητα στην πράσινη μετάβαση δόθηκε στη μεταποίηση, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς. «Για να μην πας σε ενεργειακή φτώχεια, σε καταστροφή του παραγωγικού ιστού, βάζεις προτεραιότητα τους φτωχούς και στους παραγωγούς», υπογράμμισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι τα συμβούλια νέων μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση του γερασμένου πολιτικού συστήματος, και στη διαμόρφωση ενός υγιούς θεσμού τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Σημείωσε ότι είχε ως προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ να ανανεωθεί και σε ένα μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, χαρακτήρισε τις δράσεις του δημοτικού συμβουλίου νέων επίκαιρες και συμπεριληπτικές και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Την πρόσθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να σταθεί στο πλευρό του δημοτικού συμβουλίου νέων εξέφρασε και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά μαζί» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης και πρόσθεσε ότι το δημοτικό συμβούλιο νέων ήταν από τα πρώτα συλλογικά όργανα που δέχθηκε ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νέων, Μόδεστος Γαβαλάς, των alumni του δημοτικού συμβουλίου νέων, Μάκης Μπαρμπούνης, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων νέων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή