ΟΑΚΑ: Άγνωστο πότε θα ανοίξει – Μητσοτάκης: Στόχος να κερδίσουμε και τις 13 περιφέρειες – Κασσελάκης: Σόου λαϊκισμού στη Θεσσαλία

 Σε χρηματιστηριακό προϊόν κινδυνεύει να εξελιχθεί το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου -για τον παραγωγό- έχει πλέον εκτιναχθεί στα 8,5 με 9 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα στα χέρια του καταναλωτή να φτάνει έως και στα 16 ευρώ το λίτρο.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 29/09/23)

ΟΑΚΑ: Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει

  • Τα νέα για το ποδηλατοδρόμιο: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση του ΟΑΚΑ ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την οποία αποκάλυψε ότι εντός του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου
  • Θολό τοπίο για το κεντρικό στάδιο: Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει ξανά το Ολυμπιακό στάδιο, με τον κ. Βρούτση να μην ανακοινώνει κάποια ημερομηνία καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα.
  • Η ημερομηνία σταθμός: Πάντως, το κλείσιμο των εγκαταστάσεων θα ερχόταν, καθώς αποτελούσε προϋπόθεση για την έναρξη του έργου ανακαίνισης του ΟΑΚΑ ύψους 56,4 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2024.

Εσωτερική πολιτική

  • Nέα δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία – Τα ποσοστά της δημοτικότητας Κασσελάκη
  • ΚΚΕ: Μάταια προσπαθεί ο κύριος Μητσοτάκης να βγει από το κάδρο των ευθυνών για τα εγκληματικά αποτελέσματα μιας πολιτικής που σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας μέχρι την ακρίβεια, θυσιάζει τις ανάγκες του λαού στο βωμό των προτεραιοτήτων και κερδών του κεφαλαίου
  • Μητσοτάκης: «Μου είναι συμπαθής ο Κασσελάκης – Δεν υπήρξε συνεργάτης μου» – Τι είπε για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και την ακρίβεια – «100 ημέρες που μου φάνηκαν σαν 1000», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.
  • ΣΥΡΙΖΑ για προσχέδιο προϋπολογισμού: Εμμονή στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της ΝΔ
  • Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Κασσελάκη: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα, 3 Οκτωβρίου στις 11:00, θα δεχθεί τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη.
  • Μαραντζίδης κατά Κασσελάκη: Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θλίβεται σήμερα – Ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ «ένας άσχετος με την Αριστερά, μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ» αναφέρει ο πανεπιστημιακός καθηγητής
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Τι γίνεται στον κόσμο

  • ΗΠΑ – Βουλή των Αντιπροσώπων: Βουλευτής της αμερικανικής σκληρής δεξιάς, ο Ματ Γκετζ, προσκείμενος στον Τραμπ κατέθεσε χθες Δευτέρα πρόταση με σκοπό να αποπεμφθεί από το αξίωμά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κέβιν Μακάρθι.
  • Γερμανία: Ο Στάινμαϊερ ζητά να τεθεί όριο στις αφίξεις μεταναστών – Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ τάχθηκε υπέρ της επιβολής ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η χώρα του, προειδοποίησε ωστόσο πως δεν υπάρχει εύκολη λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα που προκαλεί αδιέξοδα και εντάσεις στην Ευρώπη για χρόνια.
  • Βραζιλία: Κύμα βίας «σαρώνει» τις πολιτείες Ρίο και Μπαΐα – Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας – Η ασφάλεια στις πολιτείες Μπαΐα (βορειοανατολικά) και Ρίο ντε Ζανέιρο (νοτιοανατολικά), οι οποίες συνεχίζουν να σαρώνονται από κύμα βίας, θα ενισχυθεί με σειρά μέτρων, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
  • Μεξικό: Στους 11 οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής εκκλησίας – Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης της οροφής εκκλησίας προχθές Κυριακή στη Σιουδάδ Μαδέρο, στο βορειοανατολικό Μεξικό, έγινε βαρύτερος χθες Δευτέρα, φθάνοντας τους έντεκα νεκρούς, αφού υπέκυψε στα τραύματά της νεαρή που νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.
  • Μεξικό: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο συγγραφέας Αντρές Ροεμέρ που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς
  • Ρωσία: Πούτιν στην εξουσία μέχρι το 2030; Το δημοσίευμα της Kommersant για το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας – Ο πρόεδρος της Ρωσίας γίνεται 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου
  • ΗΠΑ: Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ – Αυτή είναι η τρίτη φορά που ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε
  • Κωνσταντινούπολη: «Η Αγιά Σοφιά πρέπει να κλείσει γιατί κινδυνεύει να καταρρεύσει» – Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε Τούρκος ιστορικός για την Αγία Σοφία. Ο Ιλμπέρ Ορταϊλί ανέφερε πως το ιστορικό μνημείο πρέπει να κλείσει καθώς κινδυνεύει με κατάρρευση.
  • Τιερί Μπρετόν: Ο Γάλλος που θέλει να γίνει πρόεδρος της Ε.Ε. – Στο δοκιμαζόμενο από κρίσεις ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η μάχη των αξιωμάτων δεν παύει να έχει τη δική της σημασία. Γι΄ αυτό τον λόγο συζητήθηκε πολύ την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ένα δημοσίευμα του -συνήθως καλά πληροφορημένου- Politico, σύμφωνα με το οποίο ένας Γάλλος συνεργάτης του Μακρόν επιδιώκει διακαώς να διαδεχθεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακρίβεια: Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές σε λάδι και ψωμί

  • Ανηφόρα χωρίς σταματημό: Σε χρηματιστηριακό προϊόν κινδυνεύει να εξελιχθεί το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου -για τον παραγωγό- έχει πλέον εκτιναχθεί στα 8,5 με 9 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα στα χέρια του καταναλωτή να φτάνει έως και στα 16 ευρώ το λίτρο. Με τον ένα τόνο λάδι να αγγίζει τα 10.000 ευρώ σε αξία, οι παραγωγοί της Κρήτης προσανατολίζονται στο να προσλάβουν security ή να ζητήσουν αστυνομική επίβλεψη για τα λιόφυτά τους προκειμένου να προστατέψουν την πολύτιμη σοδειά τους.
  • «Μάχη» για το ψωμί: Μάλιστα και για το ψωμί, οι αρτοποιοί προσανατολίζονται σε νέα αύξηση η οποία ίσως φτάσει και τα 15 λεπτά, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να κάνει έκκληση να κρατηθούν σταθερές οι τιμές.
  • Πλησιάζουμε στο τέλος; Πάντως, ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «πλησιάζουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας» ενώ πρόσθεσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Στη φυλακή ο εγκέφαλος του κυκλώματος πειρατικής τηλεόρασης

  • Στη φυλακή δύο από τους δέκα: Μετά από μαραθώνια απολογία με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο κατηγορούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κατά περίπτωση σε κάποιους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.
  • Οι κατηγορίες: Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρές αξιόποινες πράξεις που κατά περίπτωση αφορούν σε εγκληματική οργάνωση παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Ζαλίζει ο τζίρος: Τα κέρδη του κυκλώματος σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Βουλή: Κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024

  • Οι προοπτικές για την ανάπτυξη: Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με το οποίο ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει στους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας του Απριλίου 2023 και αναμένεται να ανέλθει σε 2,3% το 2023 και 3% το 2024. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε ονομαστικούς όρους αναμένεται να αυξηθεί από 208 δισ. ευρώ το 2022 σε 224 δισ. ευρώ το 2023 και 235 δισ. ευρώ το 2024.
  • Το πρωτογενές πλεόνασμα και το χρέος: Το πρωτογενές αποτέλεσμα για το έτος 2024 προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 2,1% του ΑΕΠ σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να αποκλιμακωθεί από 171,4% του ΑΕΠ το 2022 σε 159,3% το 2023 και σε 152,2% το 2024.
  • Αύξηση των φορολογικών εσόδων: Στον προϋπολογισμό του 2023 έγινε κατορθωτό να υπάρχει σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 9,1% σε σχέση με το 2022 χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, εξέλιξη που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αθλητικά

  • Στο «τιμόνι» ο Kill Bill: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, με την επίσημη παρουσίαση να πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στις 14:00 στα γραφεία της ΕΟΚ.
  • Η διάρκεια: Ο Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο. Και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.
  • Ο καταλληλότερος: Ο Λαρισαίος τεχνικός κρίθηκε από την ομοσπονδία ο καταλληλότερος για να καθοδηγήσει την Ελλάδα στο προολυμπιακό τουρνουά (2-7 Ιουλίου 2024) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αλλά και στα προκριματικά του Eurobasket 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com