Ολοταχώς για 206,4% στις εκλογές πάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον Αλέκση τον Κανενοκτόνο

by Times Newsroom
  • Μάνος Βουλαρίνος

Μετά την άνετη επικράτηση του Αλέκση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοδυναμία με τριψήφια ποσοστιαία διαφορά από τον δεύτερο είναι απόλυτα σίγουρη

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω συγχαίροντας τον μεγάλο θριαμβευτή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τον άνθρωπο που κατάφερε να κερδίσει τον Κανέναν, τον Αλέκση τον Τσίπρα. Και για τη νίκη του αλλά και για το 99,05% που συγκέντρωσε αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι πραγματικός αριστερός αλλά ότι είναι και πολύ πιο αριστερός από όσο είναι/ήταν οι σύντροφοι Κάστρο, Τσαουσέσκου, Άσαντ, Κιμ Γιονγκ Ουν, που ποτέ δεν είδαν τον αριθμό  99 στα ποσοστά τους (Άσαντ και Κιμ έχουν ελπίδες ακόμα). Κάποιοι ανόητοι εντεταλμένοι του παγκόσμιου φιλελευθερισμού ειρωνεύονται επειδή ήταν ο μόνος υποψήφιος, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν ότι τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο εμπόδιο για να φτάσεις εκεί που θέλεις είναι ο ίδιος ο εαυτός σου.

Βέβαια, ο αριθμός των περίπου 150.000 ψηφοφόρων που ανακοινώθηκε (και τον οποίο δεν αμφισβητώ όπως δεν αμφισβητώ και τον αριθμό συγκεντρωμένων που δίνουν οι διοργανωτές συγκεντρώσεων) ήταν κάπως χαμηλός. Το ΚΙΝΑΛ σε εκλογές το ίδιο κρίσιμες και με την ίδια αγωνία για την έκβασή τους (προκειμένου να αλλάξει το όνομα απο ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) είχε, σύμφωνα με δικές του ανακοινώσεις τις οποίες επίσης δεν αμφισβητώ, 170.000 ψηφοφόρους. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Όπως δεν έχει σημασία και το ότι αυτός ο αριθμός ήρθε παρά τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στην οποία διάφοροι συμπολίτες δήλωναν κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσουν Αλέκση για να τους πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος, να τους βρει δουλειά, να τους βρει ταίρι και γενικά να τους ξαναλύσει (για δεύτερη φορά μετά το 2015) όλα τα προβλήματα. Ακόμα και το ότι στις εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου και εγγραφής άνθρωποι χωρίς δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία, αυτό που τα αλλάζει όλα, είναι αυτό που διαπίστωσε και επεσήμανε ο Αλέκσης ο Κανενοκτόνος ο οποίος, με τον συνήθη για εκείνον αέρα του νικητή, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε, κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές».

Μάλιστα, φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα είναι τόσο απλά μέσα στο μυαλό του Αλέκση αλλά και στην πραγματικότητα την οποία το μυαλό αυτό έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται όσο λίγοι. Και εξίσου απλό είναι να βρούμε και το ποσοστό με το οποίο θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναρωτηθούμε: αν τον Ιανουάριο του 2015, με 30.000 μέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36%, τώρα με 172.000 μέλη πόσο θα πάρει; Ακολουθώντας την απλή μέθοδο των τριών (μιάμιση σαρδέλα – μιάμιση δραχμή, 10 μήλα πόσες δραχμές;) καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πάνω–κάτω 206,4%.

Προφανώς βαδίζουμε ολοταχώς για άλλη μια μεγάλη νίκη της Αριστεράς κι αν δεν πιστεύετε εμένα τουλάχιστον εμπιστευτείτε την κρίση των ίδιων των συντρόφων στων οποίων τον λογαριασμό στο τουίτερ μπορεί κανείς να αντικρίσει αυτό (το οποίο πρέπει να σας πω ότι είναι 100% αληθινό και όχι αποτέλεσμα φωτοσοπιάς):

Πέρα από τα υπέροχα ελληνικά, πέρα από τη διαπίστωση ότι είναι σπουδαίο να είσαι ο μοναδικός υποψήφιος και να σε ψηφίζουν περισσότεροι από όσους ψηφίζουν κάποιον που έχει δυνατούς αντιπάλους, πέρα από τη σύγκριση μήλων με καρδερίνες, το μεγαλείο του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται και με ένα απλό γκουγκλάρισμα: Στους δύο γύρους των εσωκομματικών εκλογών της Νέας της Δημοκρατίας είχαν ψηφίσει 404.078 συμπολίτες στον πρώτο γύρο και 334.752 στον δεύτερο, από τους οποίους οι 115.00 και 173.297 αντίστοιχα είχαν ψηφίσει τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη. Κι επειδή όλοι ξέρουμε ότι το 334 και το 173 με συνυποψήφιους (ή ανθυποψήφιους που λένε και οι σύντροφοι) όχι μόνο συγκρίνονται, αλλά είναι και μικρότερα του 150, το 206,4% στις επόμενες εκλογές είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Και μπράβο του.

  • «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/757814-olotahos-gia-2064-stis-ekloges-paei-o-syriza»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή