ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: «Επενδύουν» στην πόλωση για τα Τέμπη

Στον Αρειο Πάγο θα βρεθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κλιμακώνοντας την τακτική του κατά της κυβέρνησης.

by Times Newsroom

Στη χθεσινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου, Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης, αποτιμώντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης, είπε: «Στο ερώτημα που πλανάται ‘αν υπάρχει αντιπολίτευση’, το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου» και προσέθεσε πως με την πρωτοβουλία του για πρόταση δυσπιστίας, «ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Υποστήριξε δε ότι «ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;».

Στον ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν χθες στο κλίμα των γενεθλίων και της απόλυσης του κ. Κασσσελάκη από τα στρατιωτικά του καθήκοντα των 15 ημερών. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε στον Κώστα Καραμανλή: «Η αδιανόητη ευκολία με την οποία εκστομίζει ψέματα ο κύριος Κώστας Καραμανλής είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησής του. Παρασυρόμενος προφανώς από την “αποθέωση” που γνώρισε από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την ντροπιαστική του ομιλία στο Κοινοβούλιο, σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη συνέχισε να αρνείται τις τεράστιες ευθύνες του για το έγκλημα των Τεμπών», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ψευδέστατα πως δεν είχε καμία προειδοποίηση για ατυχήματα!» ανέφερε σχετικά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Κύπρο, δήλωσε σχετικά με την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή: «Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κύριο Μητσοτάκη. Δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων, νέων, φοιτητών, φοιτητριών, που αφορά βεβαίως και το έγκλημα στα Τέμπη, που μένει ακόμη στα σκοτάδια και σε πλήρη συγκάλυψη εκ μέρους του κράτους και της κυβέρνησης».

Εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέρριψε τα περί παρασκηνιακών συζητήσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Παππά: «Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ με απόλυτη σιγουριά είναι ότι εμείς δεν συμμετείχαμε σε καμία τέτοια συζήτηση πριν την κατάθεση της πρότασης μομφής. Αλλά αυτό που μπορώ επίσης να σας πω με απόλυτη σιγουριά είναι ότι από τις 6 Μαρτίου η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει προς το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Πλεύση Ελευθερίας, κάλεσμα για να κάνουμε από κοινού πρόταση μομφής. Οσον αφορά τον κ. Νίκο Παππά που με ρωτήσατε, εμένα μου κάνει εντύπωση και θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό που σας λέω διότι στην πραγματικότητα ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε αυτού του τύπου τις συνεννοήσεις. Εμένα, λοιπόν, μου έκανε εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε πάρα πολύ κιόλας να απαντήσει στην πρόταση, στο κάλεσμα για πρόταση μομφής από κοινού και μάλιστα υπήρχαν και πολύ αντιφατικές δηλώσεις και από τον κ. Κασσελάκη και από άλλα στελέχη για το αν τελικά θα τη στηρίξουν» δήλωσε. ( EleftherosTypos.gr)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com