Ποιος θέλει να συνεργαστεί με τη Βαβυλωνία του ΣΥΡΙΖΑ;

Η πλατεία Συντάγματος αναστενάζει ακόμη από τη συνάφεια όλων εκείνων που ήθελαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», κι ακόμη να φτύνουν και να φασκελώνουν όποιον έβγαινε η έμπαινε μέσα στο κτίριο.

  • ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό διάλυση. Αλλά υπάρχουν κάποια στελέχη του που φιλοδοξούν να τον αναστήσουν. Μα ένα πτώμα δεν ανασταίνεται. Και δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν ότι αυτό το κόμμα μπορεί να είναι πόλος “προοδευτικής παράταξης”!!! Αστεία πράγματα. Από τότε που έγινε η διάσπαση του ΚΚΕ, προέκυψαν δεκάδες γκρουπούσκολα. Και όσοι ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έμειναν μέχρι σήμερα μαζί του αλλά διασκορπίσθηκαν σε διάφορες άλλες ομάδες. Αυτό είναι το πεπρωμένο της λεγόμενης “ανανεωτικής αριστεράς”, η οποία στην ουσία όπως έχει αποδειχτεί, καθόλου μα καθόλου, δεν είναι ανανεωτική. Όλοι τους εκεί μέσα κοιτάζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όταν διαβάζει κανείς κείμενά τους, δεν μπορεί να νιώσει την εξαπάτηση. Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι “προοδευτικοί”, γι’ αυτό εξάλλου πρόσθεσαν στον τίτλο ‘ΣΥΡΙΖΑ” και τις λέξεις “Προοδευτική συμμαχία”. Εννοούσαν “συμμαχία” με εκείνους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες στιγμές του. Κι όσοι πήγαν εκεί προσδοκώντας αξιώματα κάτω από τις διαταγές του μεγαλύτερου πολιτικού ψεύτη της μεταπολεμικής πολιτικής ζωής της χώρας, αποδείχτηκαν τυχοδιωκτικά στοιχεία. Αλλά συμμαχία με κάποια υπόλοιπα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τι σημαίνει η αλλαγή ονομασιών σε κάθε πολιτική κρίση; Ότι δεν ξέρουν τι θέλουν και συνεχώς μεταμορφώνονται! Δείτε ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται κυρίως μετά τη διάσπαση με το ΚΚΕ: ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ, Γιάννης Μπανιάς),  Κομμουνιστική Ανανέωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ, Κάππος, Κοτζιάς, Βαλαβάνη, Πολάκης, Μπιτσάκης κ.ά.), Οικολόγοι Εναλλακτικοί, η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), Σχέδιο Β΄ (Αλαβάνος), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Κομμουνιστική Ανανέωση, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά (Λαφαζάνης), Ενεργοί Πολίτες (Μανόλης Γλέζος), Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ),  Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (Νταβανέλος), Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ( Ρούντι Ρινάλντι, Ν. Γαλάνης, Χρ. Κατσούλας), Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (Θεωνάς), Κόκκινο (Πάνος Κοσμάς), Ξεκίνημα (Τ. Γιαννόπουλος), Ρόζα (Κ. Αθανασίου, Ν. Γιαννόπουλος, Αλ. Λύτρας, Μάνια Μπαρζέφσκι), ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά (Π. Μαντάς, Ηλ. Νικολόπουλος, Γ. Πάντζας, Ν. Μπουζάνης), Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας (Τ. Πανταζίδης),  Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (Γ. Σαπουνάς), ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης) κ.ά.

Και τώρα προφανώς θα ψάχνουν καινούργιο όνομα για να απαλλαγούν από τα “βάρη” που εναπόθεσε στην ιστορία τους η διοίκηση Τσίπρα, τον οποίον δήθεν υμνούν σήμερα ως “γενναίο” και ¨οραματικό”. Σε λίγο θα τον ανακηρύξουν και… άγιο! Μα ο Τσίπρας γτια να μεγαλώσει το κόμμα τους και να κυβερνήσει, συνεργάστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, με τους ψεκασμένους και τον Καμμένο! Μια τυχοδιωκτική πολιτική που προκάλεσε ουκ ολίγες ζημιές στην ελληνική κοινωνία Δεν έχει νόημα να παραθέσω τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ούτε βεβαίως εκείνα της αντιπολιτευτικής πολιτικής πριν αναλάβει την κυβερνητική εξουσία. Η πλατεία Συντάγματος αναστενάζει ακόμη από τη συνάφεια όλων εκείνων των δήθεν “αγανακτισμένων” που ήθελαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», κι ακόμη να φτύνουν και να φασκελώνουν όποιον έβγαινε η έμπαινε μέσα στο κτίριο. Πρωτοστατούσαν τα ακροδεξιά στοιχεία και οι Συριζαίοι. Τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ (Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης κ.α.) είχαν στήσει τραπεζάκια στην πλατεία και δυναμίτιζαν την ατμόσφαιρα και χειραγωγούσαν τις αντιδράσεις της μάζας.

 

Ασφαλώς και υπάρχουν ακόμη κάποια υγιή στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από τις εμμονές που κατατρύχουν αυτό τον χώρο. Κι αυτά τα υγιή στοιχεία πιστεύουν ότι υπάρχει η πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αφού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αν κατέβουν μόνοι τους οι Συριζαίοι θα πάθουν πανωλεθρία. Κι ακολουθούν και οι ευρωεκλογές. Θα είναι λάθος του ΠΑΣΟΚ αν προχωρήσει σε συνδιαλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η καπηλεία από τον ΣΥΡΙΖΑ των όρων “προοδευτικός” και “δημοκρατική παράταξη” πρέπει κάποτε να τελειώνει. Η κυβερνητική θητεία του απέδειξε περίτρανα ότι δεν είχαν καμιάν απολύτως σχέση με τη δημοκρατική παράταξη και πολύ περισσότερο με την πρόοδο. Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και μην μπλέκουν το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου δεν ξέρουμε πόσα κομματίδια θα προκύψουν μετά την αναστάτωση που επέφερε ο απλθών αρχηγός. Ίδωμεν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com