Προβληματίζουν ακρίβεια και εγκληματικότητα – “Βλέπει” πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης – Μίλησε ο Τσίπρας

Ενδοοικογενειακή βία: Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τα περιστατικά. Η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτηση στο επίσημο site και στα social media εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορούν οι πολίτες να κάνουν καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 11/04/24)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Βιετνάμ: Καταδικάστηκε σε θάνατο η δισεκατομμυριούχος Τρουργκ Μάι Λάιν – Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για λήψη δανείων ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Saigon Commercial Bank. Η δίκη της ήταν η μεγαλύτερη που έγινε στη χώρα, καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν 2.700 άτομα.
  • Τζούλιαν Ασάνζ: Η σύζυγός του δηλώνει αισιόδοξη μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για την έκδοσή του – Η Ουάσιγκτον εξετάζει ένα αίτημα της Αυστραλίας που ζητά τη διαγραφή των κατηγοριών σε βάρος του Ασάνζ, υπηκόου αυτής της χώρας.
  • Πλημμύρες στη Ρωσία: Τα νερά στην πόλη Όρενμπουργκ της Ρωσίας εξακολουθούν να ανεβαίνουν όμως η κατάσταση στο Ορσκ έχει σταθεροποιηθεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όρενμπουργκ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
  • Ρωσία: Ο Ναβάλνι έγραψε τα απομνημονεύματά του πριν πεθάνει, ανακοίνωσε η χήρα του και θα εκδοθούν στις 22 Οκτωβρίου 2024
  • Κολομβία: Νερό με το δελτίο για τους κατοίκους της Μπογκοτά – Η ξηρασία και η μείωση των αποθεμάτων νερού οδηγεί την κυβέρνηση της χώρας σε αυτό το μέτρο.
  • Μπανγκλαντές: Ελέφαντας σκότωσε αγόρι σε ζωολογικό κήπο – Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30 το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου bdnews24.com. Το θύμα είναι γιος εκπαιδευτή ελεφάντων, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πλήθος κόσμου είχε επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο με αφορμή το Εΐντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.
  • ΗΠΑ: Τρεις ναυαγοί διασώθηκαν αφότου παρέμειναν μία εβδομάδα σε ένα ερημονήσι του Ειρηνικού – Οι τρεις τους είχαν χρησιμοποιήσει φύλλα φοίνικα για να γράψουν τη λέξη «Βοήθεια» σε μια αμμώδη παραλία.
  • Τουρκία: Νέες δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του CHP για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο – Επανέρχεται στο θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο, ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου.
  • Πούτιν: Οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας εξαπολύθηκαν ως αντίποινα – «Δυστυχώς, δεχθήκαμε πρόσφατα μπαράζ επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές μας και ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε», φέρεται να είπε ο Πούτιν στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη

  • Το χρονικό: Μητέρα και γιός βρέθηκαν νεκροί από σφαίρα στο διαμέρισμα τους στην Ηλιούπολη, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η αστυνομία κλήθηκε από γείτονες που ανησύχησαν λόγω της έντονης δυσοσμίας. Ο 36χρονος γιος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι και η 60χρονη μητέρα σε μια καρέκλα, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο εντοπίστηκε μία καραμπίνα.
  • Τα σενάρια: Η ακαταστασία που επικρατούσε στο σπίτι καθώς και μια ανοιχτή πόρτα έκανα τους αστυνομικούς να εξετάζουν πιθανή εμπλοκή τρίτου ατόμου στην τραγωδία. Εν τέλει, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, φαίνεται πως ο γιος σκότωσε την μητέρα του πριν από λίγες ημέρες και αυτοπυροβολήθηκε μόλις λίγες ώρες πριν βρεθούν οι σοροί.
  • Αλλαγή πρωτοκόλλου: Σε ανάκληση άδειας και άμεση αφαίρεση όπλου σε κάθε περίπτωση ποινικής δίωξης ή σχετικής εμπλοκής ατόμου σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας προχωράει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση ακραίων περιστατικών βίας στο οικογενειακό περιβάλλον.

Δημοσκόπηση: Προβληματίζουν τους πολίτες ακρίβεια και εγκληματικότητα – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

  • Η εκτίμηση ψήφου: Παραμένει πρώτη, με διαφορά 17 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, στην εκτίμηση ψήφου της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,1%,ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠαΣοΚ 12,4%, η Ελληνική Λύση 10,7%, το ΚΚΕ: 8,5%, η Νίκη: 3,7%, η Πλεύση Ελευθερίας: 3,7%, η Νέα Αριστερά: 3,2%, οι Δημοκράτες 3% και οι Σπαρτιάτες 2,6%.
  • Τα προβλήματα: Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει πως οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για την ακρίβεια και την οικονομία, με την εγκληματικότητα να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Αναλυτικότερα, το 49,1% θεωρεί ως πιο σοβαρό πρόβλημα της καθημερινότητας του την ακρίβεια, το 26,3% την οικονομία και το 25,9% την εγκληματικότητα.
  • Η αντίθεση στις πρόωρες εκλογές: Παράλληλα, οι πολίτες σε ποσοστό 61,7% διαφωνούν με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες. Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ξεκάθαρα, με 33,9%, σε ίδιο επίπεδο ωστόσο με την απάντηση «Κανένας». Με 8,5% ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ενώ τέταρτος είναι πλέον ο Κ. Βελόπουλος, με 6,6% και πέμπτος ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με 6,2%

Κασσελάκης: «Εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές»

  • «Πρώτο κόμμα»: Την αισιοδοξία του για την έκβαση των Ευρωεκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως «είναι εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα». «Αν δεν είμαστε πρώτοι στις Ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • «Κάτι δεν πάει καλά με την ΕΛ.ΑΣ»: Με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη εγκληματικότητα και αίσθηση ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα. «Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε εννέα μήνες. Κάτι δεν πάει καλά. Έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πολίτη και αστυνομίας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη» επισήμανε.
  • «Συγκάλυψη και ψέματα»: Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για συγκάλυψη ενώ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σωρεία ψεμάτων. «Ο πρωθυπουργός της χώρας συγκαλύπτει το έγκλημα, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε, να το πει δημόσια», τόνισε.

9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Μίλησαν Ανδρουλάκης και Τσίπρας

  • Η τοποθέτηση Ανδρουλάκη: «Με παρακολουθούσαν μόλις ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του ΠαΣοΚ και σταμάτησαν τέσσερις μέρες μετά την εκλογή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Ψάχνω το λόγο-φερετζέ που με παρακολουθούσαν»πρόσθεσε. Ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε επίσης τη βεβαιότητά του ότι το ΠαΣοΚ θα αυξήσει ραγδαία τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές και θα είναι «στην όχθη των νικητών».
  • Η παρέμβαση Τσίπρα: Παρέμβαση στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναφέρθηκε στην εκλογική «μάχη» λέγοντας πως «δεν είναι εύκολο για τον κύριο Μητσοτάκη να τρέχει με αντίπαλο τον κανένα και να τον κερδίσει ο κανένας»
  • Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις: Μεταξύ άλλων, στο Οικονομικό Φόρουμ κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα, μίλησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου,

Αθλητικά: Ο Παναθηναϊκός νίκησε και την Άλμπα – Προβάδισμα για Ολυμπιακό, ανοικτό για ΠΑΟΚ

  • Μεγάλη εμφάνιση: Ο Ολυμπιακός για περίπου 60 λεπτά ήταν σαρωτικός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Η αρμάδα του Μεντιλίμπαρ επικράτησε 3-2 κόντρα στους Τούρκους και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Κώστα Φορτούνη.
  • Τον κράτησε ζωντανό ο Κοτάρσκι: Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ηττήθηκε 1-0 από την Μπριζ στο Βέλγιο και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο ήταν ο Κοτάρσκι, ο οποίος μεταξύ άλλων απέκρουσε και πέναλτι.
  • Με πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός: Στην EuroLeague οι πράσινοι επιβλήθηκαν 84-75 της Άλμπα και με αυτή τη νίκη κλείδωσαν τη 2η θέση στην κανονική περίοδο που ισοδυναμεί με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κέντρικ Ναν που σταμάτησε στους 28 πόντους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com