Σε νέες περιπέτειες ο Τραμπ – Το πόρισμα για την Αγχίαλο – Η πανστρατιά της Ν.Δ. για τον Χαρδαλιά – Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη

Η ημέρα ξημέρωσε με νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς κατηγορείται για συνωμοσία και εξαπάτηση των ΗΠΑ αναφορικά με τις εκλογές του 2020. Στην εσωτερική επικαιρότητα με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Μαγνησία.

by Times Newsroom

Μέσα σε 15 μέρες κάηκαν 470.000 στρέμματα

    • Επτά πυρκαγιές έκαψαν 470.000 στρέμματα: Οι επτά μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα από 15 έως και 31 Ιουλίου (Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) κατέκαψαν συνολική έκταση που προσεγγίζει τα 470.000 στρέμματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ και οι περισσότερες καμένες εκτάσεις βρίσκονται στη Ρόδο (176.500 στρέμματα). Παράλληλα, καταγράφηκαν σε βασική φάση οι ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία.
    • Βαρύς ο πέλεκυς για τους εμπρηστές: O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας ερωτηθείς αν τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια θα προσεγγίζουν τα 30.000 ευρώ όπως για την κακοποίηση ζώων, απάντησε ότι τα πρόστιμα θα πολλαπλασιαστούν, και θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα. «Μιλάμε δεκαπλασιασμό, εικοσαπλασιασμό, εκατονταπλασιασμό αν χρειαστεί», είπε. Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ ανέλυσε το προφίλ των εμπρηστών λέγοντας ότι ορισμένοι βάζουν φωτιές «για να σπάσουν πλάκα».
    • Επιβράβευση για τους πιλότους: Ο Νίκος Δένδιας από την 112 ΠΜ επισήμανε ότι θα υπογραφεί άμεσα ΚΥΑ για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Η ώρα του πορίσματος για τις εκρήξεις στη Ν.Αγχίαλο

    • Τα αναπάντητα ερωτήματα: Ποίος ήταν ο ρόλος της πυροσβεστικής; Ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη πυρομαχικών και τι έκανε; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα που καλείται απαντήσει το πόρισμα των ειδικών για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ.
    • Πότε θα παραδοθεί; Αν και αρχικά η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περίμενε να έχει στα χέρια της το πόρισμα των ειδικών το απόγευμα της Τρίτης κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία και να δόθηκε μικρή παράταση. Έτσι, το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εκτός απροόπτου σήμερα Τετάρτη 2/8.
    • Νέο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης: Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον ALPHA φαίνεται η στιγμή που γίνεται μία από τις πολλές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών την ώρα που η γύρω περιοχή είναι ακόμη γεμάτη θραύσματα.

Γαλάζια συστράτευση για τον Χαρδαλιά

    • Πανστρατιά για τον Χαρδαλιά: Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών έχει μπει η ΝΔ και πλέον σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός καλείται να συνδράμει τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής καθώς με την οπισθοχώρηση του Γιώργου Πατούλη αποφεύχθηκε ένας γαλάζιος εμφύλιος που θα προκαλούσε ρωγμές στο κεντροδεξιό κοινό και θα έφερνε αναπόφευκτες διαρροές.
    • Η συνάντηση στο Μαξίμου: Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργού στο Μαξίμου προκειμένου να αναλυθούν οι επόμενες κινήσεις. «Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
    • Οι «εκλεκτοί» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά: Η ΝΔ αν και δεν επιθυμεί να έχει μεγάλη ανάμειξη με καθαρά κομματικές υποψηφιότητες στους δήμους ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Τραμπ

    •  Παραπέμπεται σε δίκη για τις εκλογές του 2020: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε νέα δίκη. Κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα που συνδέονται με προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένης της «συνωμοσίας για εξαπάτηση» των ΗΠΑ.
    • Οι τέσσερις κατηγορίες: Ο Τραμπ κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας, συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.
    • Πότε θα εμφανιστεί στο δικαστήριο; Ο Τραμπ έλαβε εντολή να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης για να αντιμετωπίσει κατηγορίες στο νέο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Στον γ’ προκριματικό του Champions League ο ΠΑΟ

  • «Ζορίστηκε» στη Λεωφόρο: Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ντνίπρο και με το ισόπαλο 2-2 στη ρεβάνς με τους Ουκρανούς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», «σφράγισε» την πρόκρισή του στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.
  • Και τώρα η Μαρσέιγ: O Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την γαλλική Μαρσέιγ έχοντας εξασφαλίσει ανεξάρτητα από την έκβαση των αγώνων αυτών την παρουσία του στου ομίλους του Europa League.
  • Περιμένουν αντίπαλο ΑΕΚ και Ολυμπιακός: H Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναμετράται στο Καζακστάν με την Αστάνα (17:00) και καλείται να μην… αυτοκτονήσει, μετά την επικράτησή της με 4-0 στην Κροατία, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον Γ΄ προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Τέλος, η Γκενκ υποδέχεται στο Βέλγιο τη Σερβέτ (20:00), με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης και τον ηττημένο από αυτό το ζευγάρι να είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com