«Σφάχτηκαν» στην Βουλή – Γεωργιάδης: Δεν καταργούμε την 5ήμερη εργασία, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω – Βουλευτής ΚΚΕ: «Είσαι υπουργός νούμερο»

Σφοδρή σύγκρουση για το εργατικό νομοσχέδιο είχε στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους οποίους κατηγόρησε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους και τον Χρήστο Κατσιώτη (ΚΚΕ) να μιλά για «υπουργό νούμερο».

by Times Newsroom

«Η σημερινή απεργία απέτυχε όπως και η ‘μεγαλειώδης συγκέντρωση’ στο Σύνταγμα, διότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αλλαγές που φέραμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο. Επικαλούμενος προς τούτο τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ, τόνισε ότι σε σύνολο 9.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέργησαν από 12 έως 30 και επομένως λειτούργησαν κανονικά όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

«Δείξτε μου ένα εργοστάσιο της CocaCola που δεν δούλεψε σήμερα, μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν», απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο. «Οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα, χωρίς να συμφωνούν αυτοί που εκπροσωπούν», πρόσθεσε.

Ανέφερε δε, ότι στη σημερινή απεργία μετέχει η ΑΔΕΔΥ παρότι το νομοσχέδιο δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους. Βεβαίως, υπεράσπισε το νομοσχέδιό του λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν καταργείται ούτε το οκτάωρο ούτε η πενθήμερη εργασία. Ενώ επανέλαβε ότι η δυνατότητα νόμιμης εργασίας «σε δεύτερο εργοδότη» αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία.

«Στην έξτρα εργασία του Σαββάτου βάζουμε αμοιβή συν 40% και της Κυριακής συν 40% στο συν 75% που ισχύει σήμερα», είπε. Ως προς το άρθρο περί «διευθέτησης του χρόνου εργασίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου», υποστήριξε πως ορίζει σαφώς ότι «δεν μπορεί να υπάρξει διευθέτηση, αν δεν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές».

Οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ με τον κ. Χρήστο Κατσιώτη να φωνάζει πως το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και να μιλά για «νούμερο υπουργό».

«Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com