Σταθάκης: Κλείνω την πόρτα, για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει

Tην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη και αναφερόμενος ονομαστικά σε άτομα που τον περιβάλλουν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στo Kontra Channel και την εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

by Times Newsroom

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από το κόμμα και ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε ως παρατηρητής στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Κλείνω την πόρτα, για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει», ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι με την εκλογή Κασσελάκη ακυρώθηκε η ενότητα και η Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός επέρριψε ευθύνες στα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο «δεν υπάρχει και δεν υπήρξε». «Αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε», ενώ τόνισε πως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος δεν είχε σχέση με το πρόγραμμα και «βασίστηκε λανθασμένα σε αυξήσεις μισθών, συντάξεων, διαχείριση των κόκκινων δανείων και μείωση των φόρων».

«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του 2023 την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε ενώ σημείωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας διασφάλιζε και την κυβερνησιμότητα».

Αναφερόμενος επίσης στην στρατηγική του κόμματος ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως ο λαϊκισμός δεν είναι μία επιλογή η οποία οδηγεί σε νίκες στις εκλογές, ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε πως αποτελεί μία πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com