Συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιούκα: Καταδικάζουμε την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής προστασίας, που αποτελεί επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας, όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο» είπε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Πρέπει να αξιοποιηθεί το μεγάλο περιθώριο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων τόσο στην οικονομία, όσο και σε άλλους τομείς, που μπορούμε να αναπτύξουμε αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούκα, στις κοινές δηλώσεις που παρέθεσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στο Βουκουρέστι.

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής προστασίας, που αποτελεί επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας, όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο» είπε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, που αναφερόμενος στην Ουκρανία επισήμανε πως «Έχουμε καταδικάσει απερίφραστα τη νέα παραβίαση από τη Ρωσία του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Τέτοιες εξελίξεις επιδεινώνουν την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη. Στηρίζουμε με κάθε μέσο τις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης».

«Ελπίζουμε σε αυτό το εξάμηνο να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα του ευρωπαϊκού κανονισμού Μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε το πλαίσιο να είναι πιο λειτουργικό» είπε στη συνέχεια για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τόνισε πως «στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου η Ρουμανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com