ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στη «λάσπη» του 2015

Από τη μία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, του Μανώλη Καπνισάκη, του Παύλου Πολάκη, του επιτελείου του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, πλην Νίκου Παππά που μάλλον το σκέπτεται πάλι, που έχουν αποφασίσει να πάνε πίσω στο 2015, μήπως με το λαϊκισμό και τη «λάσπη» κερδίσουν κάτι.

by Times Newsroom

Από την άλλη ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, που παλιά έκανε τα ίδια και χειρότερα, αλλά τώρα προσπαθεί να δείξει ότι στρέφεται προς την πολιτική, του Αλέξη Τσίπρα, του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Καρανίκα και πολλών άλλων που δεν συμφωνούν τώρα με αυτά που κάνει ο Κασσελάκης και παλαιότερα έκαναν και εκείνοι.

Δεν συμφωνούν αλλά δεν (ξανα)βγαίνουν να πάνε κόντρα στον αρχηγό, πριν τις ευρωεκλογές. «Ετσι δεν πάμε πουθενά», λένε ωστόσο και παραπέμπουν στις πληροφορίες των μετρήσεων – έγραψε σχετικά το συνδρομητικό K Report- για τα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους -από όσους του έμειναν μετά τον Ιούνιο του 2023- και κερδίζει από το «τόξο του παραλόγου». Δηλαδή ψηφοφόρους που στο παρελθόν δεν έχουν ψηφίσει ως απολιτίκ ή έχουν ψηφίσει Ακροδεξιά ή Ακροαριστερά ή έκαναν άλλες εξτρεμιστικές επιλογές, πάντα… αντισυστημικές.

Χτύπημα κάτω από τη μέση

Ετσι ήρθε και το νέο χτύπημα κάτω από τη μέση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, μέσω της ανάρτησης της Ελενας Ακρίτα. Η πάλαι ποτέ αρθρογράφος «μάζεψε» ό,τι είχε διαβάσει από τα τρολ της Κουμουνδούρου κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη, τα έβαλε σε μία ανάρτηση, έμπλεξε και λίγο Τάιλερ και… σμπαράλια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέποντας πού πάει το πράγμα, ο πρώην σύμβουλος Τσίπρα και νυν κασσελακικός αλλά με ισχυρή και κριτική άποψη Νίκος Καρανίκας ανέδειξε το… φάουλ, μήπως και μαζευτεί το πράγμα.

«Ο μισογυνισμός μίας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από το σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη που εκφράζει το μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική […]. Ο μισογυνισμός δεν είναι πολιτική. Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά. Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό», έγραψε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο κ. Καρανίκας ασκώντας κριτική και στην Ελενα Ακρίτα και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υποστηρικτές

Για να μη συνεχιστούν οι διαφωνίες και κυρίως να δοθεί το σήμα προς το ακροατήριο, βγήκαν πρώτοι να στηρίξουν την Ελενα Ακρίτα ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Κασσελάκης υπερασπίστηκε χθες την κ. Ακρίτα στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Πιο πριν είχε αναρτήσει μία αντίστοιχη τοποθέτηση για την τραγωδία των Τεμπών (σ.σ.: όπως του έχουν πει να κάνει). Σήκωσε ένα κύμα δυσαρέσκειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του, αλλά το μήνυμα το έστειλε.

Τον Νίκο Καρανίκα ανέλαβε ο παλιός του φίλος Παύλος Πολάκης.

«Ποιος είναι ο μισογυνισμός, Νίκο, και ποιος τον εκφράζει;;;; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο!», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση. Και επειδή δεν πήρε την απάντηση που ήθελε, συνέχισε: «Αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρέβας Μητσοτάκη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό, τότε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, για να μην πω τίποτα βαρύτερο!».

Και τότε ο Νίκος Καρανίκας του απάντησε: «Τα σπίτια της Μαρέβας είναι πολιτική; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;».

Ο Παύλος Πολάκης δεν επανήλθε, αλλά επανήλθε η Ελενα Ακρίτα, η οποία σε νέα της ανάρτηση, απαντώντας και στην επικείμενη μήνυση από την πλευρά της κ. Μητσοτάκη, ρωτά αν ο πρωθυπουργός θα κάνει μήνυση στο «ΒΗΜΑ» και στην «ΕΣΤΙΑ», αν ο Κώστας Καραμανλής θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του «άσχετους» και… απειλεί «δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

«Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα», δήλωσε χθες στο Action 24 o Σωκράτης Φάμελλος και αυτό μάλλον δεν άρεσε ούτε στην Ελενα Ακρίτα ούτε στον Παύλο Πολάκη ούτε στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Κασσελάκης… συνταξιοδότησε τον Τσίπρα

Στη «σύνταξη» έστειλε τον Αλέξη Τσίπρα χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς όταν ρωτήθηκε από τη Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ αν κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκείνος απάντησε: «Φυσικά έχει ρόλο ο Αλέξης και στη διεθνή σκηνή και με το Ινστιτούτο που φτιάχνει και θα τον βοηθήσω όσο μπορώ!».

Στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κασσελάκης έθεσε για πρώτη φορά το 17% ως εκλογικό εκλογικό πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, καθώς δήλωσε ότι στόχος του είναι «το ποσοστό να υπερβεί εκείνο των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023».

Δικαιώνοντας τα περί πυροτεχνήματος, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή το αίτημα για Προανακριτική σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και αυτό παρά το ότι υποστήριξε ότι «υπάρχουν ήδη «υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις κατηγορίες».

«Πριν τις ευρωεκλογές θα κάνω δήλωση περιουσιακής κατάστασης, δεν έχω να κρύψω τίποτα, θα δείτε τα πάντα και προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με την υπόθεση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του εκτός Ελλάδας, χωρίς να δώσει καμία επί της ουσίας απάντηση.

Από τον  EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com